Alături de Maricel Voinea și Cristina Pârv, Tudor Marta a lansat Fabrica de Campioni

0
132

Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare a fost joi după-amiază gazda unui eveniment inedit în sportul românesc. Sub titulatura „Start” by Fabrica de Campioni, fostul handbalist băimărean Tudor Marta a lansat oficial un proiect ambițios, de selecție, identificare și formare de noi campioni din mediul rural.
Cu un obiectiv îndrăzneț, cel de a forma cel puțin un sportiv care să participe în 2032 la Jocurile Olimpice de vară de la Brisbane, proiectul Fabrica de Campioni a pornit la drum cu 3-4 luni în urmă, găsind sprijin din partea Consiliului Județean Maramureș.
Evenimentul de lansare oficială a proiectului i-a avut ca invitați de marcă pe ambasadorii de imagine ai „Fabricii de Campioni”, în persoanele lui Maricel Voinea, legendarul handbalist din anii ‘80 al echipei Minaur Baia Mare, Cristina Pîrv, cea mai titrată voleibalistă a României, și Vasile Bogdan, fost decatlonist, deținător de recorduri naționale, timp de mai mulți ani decan al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UBB Cluj.
Conform lui Tudor Marta, proiectul Fabrica de Campioni are trei direcții de acțiune. Prima este cea de descoperire și selectare a copiilor talentați din mediul rural și stabilirea unui program de pregătire pentru ei, urmat de integrarea lor în cluburile din Baia Mare și trasarea unui program de pregătire pe termen lung, pentru performanță. O altă direcție de dezvoltare este organizarea de evenimente sportive și competiții în care acești copii își dezvoltă abilitățile. Până în acest moment, 511 copii au luat contact cu Fabrica de Campioni, din care 226 în cadrul acțiunilor din mediul rural.
“20 de ani de sport nu echivalează cu bucuria pe care o simt acum să vă văd pe toți în fața mea”. Fabrica de Campioni s-a născut din pasiunea mea pentru sport și din dorința de a sprijini sportivii. Dacă dorești să faci sport, să ai o carieră în sport și să faci performanță, ai nevoie de sprijin”, a spus Tudor Marta în deschiderea evenimentului.
Maricel Voinea, jucător emblematic al Minaurului, a precizat că la început a avut dubii în ceea ce privește acest proiect, dar acum părerea lui este cu totul alta.
„La început am fost puțin sceptic în legătură cu acest proiect. Dar îmi dau seama acum, că văd atât de mulți copii prezenți, că aceștia nu au șansa de a face sport. Față de copiii de la oraș, acestora le este mai greu. Așa că, m-am alăturat lui Tudor Marta în acest proiect, pe care îl găsesc deosebit de bun pentru viitorii campioni ai României. Cu mare plăcere voi ajuta viitorii handbaliști, formați la Fabrica de Campioni. Viitorilor campioni le doresc mult succes și multă muncă.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.