Aproximativ 7.000 pachete cu țigări ascunse printre canapele

0
25

Joi, 29 septembrie a.c., în jurul orei 17, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din România un maramureșean, în vârstă de 39 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă.
Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta colete cu canapele tapițate, de la o firmă din Sighetu Marmației către o societate comercială din Marea Britanie.
La control, polițiștii de frontieră au observat o fisură a cablului de siguranță în zona din spatele cabinei, iar în interiorul semiremorcii, disimulate în cutii de carton, printre coletele cu canapele tapițate, au descoperit 6.997 pachete cu țigări, de diferite mărci. Polițiștii au beneficiat de ajutorul câinelui de serviciu CORA, special antrenat pentru detectarea produselor din tutun.
Șoferul a declarat că nu știa nimic despre existența coletelor cu țigări în ansamblul rutier și că a preluat camionul încărcat pentru a-l conduce până la destinație, în Marea Britanie.
Marfa, în valoare de 167.928 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, autovehiculul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, iar conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Urmărit pentru infracțiuni contra proprietății, oprit în Petea

Joi seara, în jurul orei 19.30, în PTF Petea s-a prezentat, pe sensul de ieșire din țară, un cetă­țean român, în vârstă de 38 de ani, domiciliat în județul Iași.
Cu ocazia formalităților, s-a constatat că pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, de către autoritățile austriece, bărbatul fiind condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni contra proprietății.
Bărbatul a fost predat unui echipaj al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.