În Maramureș • Două noi școli, membre ale proiectului „Digitaliada”

0
69

Două noi școli din Maramureș, pline de inițiativă, au devenit membre ale proiectului „Digitaliada”. Este vorba despre Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, respectiv Școala Gimnazială Valea Vișeului.
Liceul Tehnologic de Transporturi Auto își dorește folosirea de resurse digitale de calitate care să vizeze predarea, dar și evaluarea, precum și crearea de materiale digitale prin colaborarea profesorilor de diferite discipline, astfel încât conținuturile utilizate să fie interdisciplinare și actuale.
Oportunitatea oferită prin proiectul „Digitaliada” aduce beneficii atât elevilor – prin utilizarea materialelor digitale interactive pentru diverse discipline, dezvoltarea abilităților de codare și dezvoltare personală, cât și profesorilor care vor face parte dintr-o comunitate care oferă cursuri acreditate întâlniri regionale și schimb de experiență în folosirea noilor tehnologii și a metodelor digitale de predare, consolidare și evaluare.
În ceea ce privește Școala Gimnazială Valea Vișeului, implicarea în proiectul „Digitaliada” este un beneficiu imens pentru lărgirea orizontului cunoașterii și al formării competențelor la elevi.
Elevii sunt foarte receptivi la nou și, prin implicarea în acest proiect, ar putea deveni din consumatori de digital chiar creatori de digital. Doar în cadrul orelor de TIC competențele digitale pot fi greu formate, iar participarea școlii în proiectul „Digitaliada” contribuie cu adevărat la dezvoltarea acestor competențe într-un mod transdisciplinar și interdisciplinar.
„Digitaliada” încurajează crearea și partajarea de conținut educațional liber ce poate fi folosit de orice persoană din România. Materialele digitale educaționale realizate în cadrul proiectului de profesorii şi autorii parteneri, precum și de alte cadre didactice sau persoane interesate de acest domeniu sunt disponibile gratuit pe hub-ul www.digitaliada.ro. Aceste resurse pot fi folosite de orice profesor în procesul de predare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.