Standul Maramureșului, atracția Târgului de Turism al României

0
129

Timp de patru zile, Maramureșul a fost promovat la București în cadrul Târgului Național al Turismului. Pe la standul județului s-au perindat personalități precum: președintele Senatului, Alina Gorghiu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Tudorița Lungu, care s-au declarat impresionați de felul în care județul Maramureș s-a prezentat la acest eveniment. Printre oaspeți s-au numărat și vedetele de televiziune: Nicolai Tand și nea Mărin.
Prin implicarea Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, standul a fost amenajat cu elemente tradiționale de decor, în timp ce cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și al Asociației Omnis Barbaria, delegația județului a fost completată de un trib dacic.

Totodată, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș a adus în fața publicului specificul gastronomic al Maramureșului, dar și meșteșuguri tradiționale reprezentative, prin participarea meșterilor: Daniel Leș – olărit, Petru Codrea – lemnărit, Anuța și Mariana Stan – țesut. De la eveniment nu puteau lipsi nici momentele artistice puse în scenă de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții centrelor de informare turistică din Borșa, Moisei, Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș și cei ai Mocăniței de pe Valea Vaserului. Printre atuurile standului s-au mai remarcat obiceiul uratului cu Plugușorul și cu buhaiul, prezentat de Ansamblul Folcloric „Doina Lăpușului” din comuna Lăpuș, cabina de telegondolă a Pârtiei Olimpice din Borșa și posibilitatea de a călători virtual în colțuri de poveste din Maramureș, cu ajutorul ochelarilor VR.
În cadrul acestei ediții a Târgului de Turism al României, județul Maramureș a lansat spotul de promovare pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.