24 noiembrie – Ziua profesorului de limba franceză

0
368

Aniversată în fiecare an în luna noiembrie, Ziua Internațională a Profesorului de Franceză reunește profesori și elevi deopotrivă, animați de dragostea pentru limba franceză, ocazie cu care se promovează și se consolidează valori comune precum : prietenia, toleranța, răbdarea și empatia.
La Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, Serviciul Împrumut carte pentru copii și tineret, a fost marcat acest eveniment, 24 noiembrie 2022, prin găzduirea unei expoziții de lucrări pe această tematică, care poate fi văzută vreme de două săptămâni.
Lucrările – o colecție de portrete și scurte poezii intitulată «Ma prof de français, créative et moderne» – au fost realizate de elevii claselor a VI-a de la Școlile Gimnaziale “Lucian Blaga”, “Vasile Alecsandri, “George Coșbuc” și “I.L. Caragiale” din Baia Mare.
Activitatea este parte integrantă a Proiectului educațional interșcolar «Les professeurs de français entre créativité et modernité», derulat de către cele patru unități de învățământ, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Serviciul Împrumut carte pentru copii și tineret. Elevii implicați au fost coordonați de profesorii de limba franceză, Mihaela Cuciureanu, Emanuela Bud, Camelia Muraru și Mădălina Pop.
Primii vizitatori ai expoziției au fost preșcolarii grupei mijlocii de la Grădinița „Genesis” (dir. prof. Naomi Borota), însoțiți de prof. înv. preșc. Daniela Rusz.
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.