Cererile pentru cei 15.000 lei de la stat pentru proceduri de fertilizare vor putea fi depuse din 1 decembrie

0
37

Deși trebuia să fie accesibil până acum, programul prin care cuplurile sau femeile infertile care doresc să aibă copii vor putea accesa cei 15.000 lei pentru proceduri de fertilizare abia din 1 decembrie 2022. Cel puțin aceasta este data prevăzută în proiectul de ordin inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Beneficiarii programului sunt cuplurile și femeile infertile care au fost diagnosticate cu o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu supraspecializare FIV și reproducere umană asistată medical. Un beneficiar poate primi ajutorul de stat pentru maximum trei proceduri pe an pe toată durata desfășurării programului. Beneficiul social se va acorda sub formă de două vouchere, înmânate în același timp, unul pe card, cu suma de 5.000 lei, aferent tratamentului medicamentos, și unul pe hârtie, în valoare de 10.000 lei, utilizabil pentru procedurile medicale specifice. Condițiile care trebuie îndeplinite în același timp pentru acordarea banilor sunt: vârsta femeii beneficiare să fie cuprinsă între 20 și 45 de ani; cei doi membri ai cuplului (căsătoriți sau nu)/femeia infertilă să aibă domiciliul în România; cei doi membri ai cuplului/femeia infertilă să aibă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România; procedurile medicale de specialitate recomandate să se desfășoare într-o unitate medicală de pe teritoriul României, afiliată programului și autorizată să desfășoare astfel de activități.
Beneficiul se va acorda pe principiul “primul venit – primul servit” începând cu 1 decembrie 2022, pentru programul din acest an ce vizează maximum 2.500 de beneficiari. În schimb, din 1 ianuarie 2023 ajutorul de stat va putea fi cerut de maximum 10.000 de beneficiari. Dosarul complet va fi depus doar online la adresa cresterenatalitate@mfamilie.gov.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.