Hartmut Lang a plecat dintre noi!

1
313

Doliu în lumea fotbalului maramureșean. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați antrenori, care le-a pregătit pe FC Baia Mare, Phoenix Baia Mare sau Minerul Cavnic, a plecat dintre noi. Hartmut Lang sau Neamțul, cum îl cunoșteau cei din lumea fotbalului și din anturajul lui, a decedat la vârsta de 77 de ani.
Hartmut Lang și-a început cariera ca jucător la Anina, județul Caraș Severin, în orașul natal. La 16 ani juca deja în echipa de seniori la Anina. Peste doi ani, la 18, a dat curs ofertei venite de la CFR Timișoara, iar de aici a făcut pasul la lotul național de juniori. În perioada stagiului militar, Hartmut Lang a jucat pentru Râmnicu Vâlcea și Steaua București. A revenit la CFR Timișoara în 1967. La un an, în 1968, s-a întors acasă, la Anina, unde a continuat cariera de jucător și a promovat în Divizia B.
În 1971, împreună cu mama sa, s-a mutat în Baia Mare, unde a jucat la Minerul Baia Mare, iar ulterior la Minerul Cavnic. Și-a încheiat cariera de jucător la Cavnic și a devenit antrenor, până în 1989. În 1989, a preluat banca tehnică a celor de la FC Baia Mare, unde a antrenat și la juniori, însă în 2015 a renunțat la activitatea de antrenorat. Ulterior, a fost colaborator al Asociației Județene de Fotbal Maramureș, în calitate de observator și membru al Comisiei Tehnice.
Cei care vor să-l conducă pe ultimul drum pe Hartmut Lang o pot face azi, 25 noiembrie, la ora 13, la cimitirul ”Dealul Florilor”.
Dumnezeu să te odihnească în liniște și pace, Hartmut Lang!

1 COMENTARIU

  1. un om deosebit ,un antrenor deosebit , un bun prieten a plecat dintre noi. Amintirea ta v-a rämine vesnic vie .Odihnestete in pace Hartmut Lang. Condoleante familiei.
    Cu stimä Cupsa Dorel.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.