Percheziții pentru delapidare, fals intelectual, uz de fals, tăiere fără drept și furt de arbori

0
83

Joi, 24 noiembrie, polițiștii maramureșeni au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Dragomirești, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals, tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori.

Activitățile au fost efectuate la sediile unor instituții publice și ocoale silvice, sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, dar și la domiciliile unor persoane fizice, din județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2022, în baza unui contract încheiat între o primărie și un ocol silvic, în fondul forestier – proprietatea unității administrativ-teritoriale, ar fi fost constituiți partizi de exploatare a peste 1.500 metri cubi de material lemnos, pentru nevoile populației sau nevoi locale, iar materialul lemnos nu ar fi fost livrat către populația localității ori beneficiarii înscriși pe documente și nici evidențiat în contabilitatea unității administrativ-teritoriale.
Totodată, s-a stabilit că exploatarea materialului lemnos s-ar fi realizat de agenți economici din localitatea Săcel, iar documentele întocmite privind exploatarea și transportul masei lemnoase ar fi conținut mențiuni necorespunzătoare adevărului și beneficiarii precizați în avizele de însoțire a materialului lemnos nu ar fi fost reali.
Prejudiciul estimat până în prezent, cauzat unității administrativ- teritoriale, este de 208.066 lei.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente contabile, înscrisuri și alte bunuri care probează activitatea infracțională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.