Grant de peste 680.000 lei pentru Colegiul din Cavnic

0
65

• 11 table smart cu display, instrumente muzicale, jocuri de relaxare – printre primele achiziții •

Colegiul Economic „Pintea Viteazul” din Cavnic derulează, până în august 2025, un proiect al cărui scop este prevenirea abandonului școlar și părăsirea timpurie a școlii, finanțat cu un grant în valoare de 680.519 lei, prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație (MATE). Activitățile proiectului se derulează deja conform planului propus, iar în perioada imediat următoare se vor face și primele achiziții: 11 table smart cu display, instrumente muzicale, jocuri de relaxare, consumabile.
“Activitățile propuse de instituție vor fi orientate spre atingerea următoarelor obiective: reducerea abandonului școlar, creșterea procentului de elevi care absolvă învățământul gimnazial, creșterea numărului de absolvenți ai învă­ță­mân­tu­lui gimnazial care participă la Evaluarea Națională, reducerea procentului de elevi care obțin medii sub 6 la Evaluarea Națională, formarea continuă a cadrelor didactice în ceea ce privește competențele digitale și de comunicare cu elevii. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt toți elevii ciclului gimnazial și, de asemenea, elevii claselor II-IV din învățământul primar, atenție specială fiind acordată elevilor care fac parte din grupuri vulnerabile. Totodată, proiectul se adresează cadrelor didactice și părinților”, explică prof. dr. Marin Borcut, coordonator proiect, directorul Colegiului Economic “Pintea Viteazul” Cavnic.
Activitățile propuse prin intermediul proiectului vizează activități MATE de identificare și înregistrare a elevilor aflați în situații de risc. Pe componenta de prevenire, activitățile se vor axa pe: consolidarea literației funcționale (ling­vistică și științifică), activitatea „Ce mă determină să absentez?”, prevenirea și combaterea fenomenului de bullying și cyberbullying în mediul școlar, măsuri pentru prevenirea consumului de droguri, formarea a 35 de cadre didactice pe tematica managementului clasei, a relațiilor interpersonale, situațiilor de criză, în scopul optimizării comunicării și soluționării conflictelor și pentru asigurarea climatului educațional pozitiv, tabere de vară în fiecare an de proiect, pe diverse tematici: educație sanitară, educație rutieră, muzicală.
Activitățile de intervenție vor integra: consultații în vederea pregătirii pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a; consiliere și orientare în carieră; abordarea pozitivă în disciplinarea copilului; dezvoltarea abilităților emoționale prin intermediul muzicii; formarea cadrelor didactice cu privire la strategiile didactice și instrumente digitale, în scopul integrării acestora în procesul de predare – învățare – evaluare.
Proiectul are ca obiectiv și digitalizarea procesului educațional, respectiv echiparea a 11 săli de clasă cu table smart cu display și a sălii de proiecții cu stație de amplificare cu mixer, boxe active, microfoane wireless.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.