Liceenii de la „Transilvania”, în prima activitate “Eat Well, Move Well”

0
74

În perioada 13-19 noiembrie, o echipă de elevi și profesori de la Liceul Tehnologic „Transilvania” Baia Mare a participat în Portugalia, la prima activitate de învățare, predare și formare a proiectului pentru educație și formare vocațională Erasmus+ intitulat “EAT WELL, MOVE WELL” (Să ne hrănim sănătos, să ne mișcăm pentru a fi sănătoși).
Această activitate a fost găzduită de către liceul Escola Profissional Amar Terra Verde, din Vila Verde, Portugalia, și a avut ca temă “Diete sănătoase”. Pe lângă elevii celor două licee, au mai participat elevi de la un liceu din Turcia, Istanbul, și ai liceului coordonator al proiectului, din Le Havre, Franța.
“În cadrul programului activității, elevii și-au prezentat țările, școlile, precum și considerente asupra mâncărurilor tradiționale și a obiceiurilor culinare specific fiecărei națiuni din care fac parte. După vizitarea unei piețe tradiționale din Porto, la școală, au avut loc ateliere de gătit mâncăruri tradiționale din zona de nord a Portugaliei, formate din echipe mixte, alcătuite din elevii tuturor școlilor. S-a vizitat grădina de ierburi aromatice a școlii și a avut loc o activitate de recunoaștere și plantare a unor salate și ierburi aromatice”, explică prof. Georgeta Lia Berinde.
În 17 noiembrie, s-au vizitat zone cu grădini specifice unei vegetații mediteraneene și primarul din Vila Verde a primit delegațiile liceelor într-un cadru festiv. Vineri, s-a vizitat piața tradițională din Braga, s-au tras concluzii asupra activităților săptămânii și conducerea școlii a înmânat tuturor delegaților certificatele de participare la activitate.
Echipa Liceului Tehnologic „Transilvania” Baia Mare a fost formată din elevii: Lorena Lupșe, Denisa Șomcutean, Matei Dumuța, Emanuel Stan, Denis Bacșa, Luca Pîrlog, Claudiu Fodor și Dorinel Mureșan, împreună cu profesorii Georgeta Lia Berinde, Liliana Culic și Nicolae Andrei Dorca.
Următoarea activitate de învățare, predare și formare a proiectului va avea loc în Baia Mare, la Liceul Tehnologic „Transilvania”, între 8 și 12 mai 2023.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.