Primele apartamente ANL din Sighetu Marmaţiei, vândute către beneficiari

0
93

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe în anul 2001, primele apartamente fiind predate tinerilor sigheteni în anul 2004.

În urmă cu câteva luni a fost supus votului Consiliului Local regulamentul de vânzare a locuinţelor ANL, urmărind să se respecte dreptul chiriaşilor de a cumpăra apartamentele în care locuiesc.
“În urma acestui demers au fost depuse 12 solicitări de cumpărare de către chiriaşii ANL, în şedinţa consiliului fiind adoptate HCL-uri de aprobare a vânzărilor, după verificarea îndeplinirii condiţiilor de legalitate. Locuinţele ANL pot fi cumpărate după o perioadă de închiriere de minimum un an, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitanţilor. Preţul se achită integral din surse proprii şi/sau prin credite ipotecare, prin programul Prima Casă sau în rate lunare egale, cu un avans de minim 15%. Sumele rezultate din vânzarea acestor apartamente se utilizează pentru construirea prin ANL a altor locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, Primăria Sighet beneficiind de un comision de 1% din valoarea de vânzare. Persoanele care folosesc în baza unui contract de închiriere locuinţe ANL interesate să cumpere apartamentele se pot adresa Serviciului Spaţiu Locativ (cam.18 -primărie)”, a precizat primarul Vasile Moldovan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.