Activități de iarnă pentru copiii ucraineni de la Centrul Caritas

0
35

Centrul de servicii sociale pentru refugiați din Baia Mare al Asociației Diecezane Caritas Greco-Catolic Maramureș a organizat, în ultima perioadă, o serie de acțiuni menite să aducă atmosfera sărbătorilor de iarnă în rândul familiilor de ucraineni prezente în oraș.
Mai întâi, Ziua Națională a României a fost marcată de către copiii preșcolari prin activități de artă plastică realizând compoziții tematice.
“În săptămâna a doua a lunii decembrie, familiile beneficiare ale centrului au primit pachete cu produse de igienă și tichete sociale. Tichetele sociale sunt adresate unui număr de 150 de persoane înregistrate în centrul nostru. Selecția celor care beneficiază de aceste tichete se realizează în urma unei evaluări specifice. În data de 19 decembrie, data la care este sărbătorit Sfântul Nicolae pe rit vechi, ne-am bucurat cu toții de un emoționant spectacol de colinde și poezii susținut de către copiii ucraineni preșcolari și școlari îndrumați de învățătoarea Iryna și profesoara de limba engleză Nataliia, alături de elevii Școlilor din Ieud și Dumbrăvița”, a subliniat Ana-Maria Costin, coordonator centru.
În următoarele zile, beneficiarii centrului s-au bucurat de alte momente frumoase și unice, organizate de către psihologul Olena, alături de copiii speciali ai centrului și educatoarea Nataliia, împreună cu preșcolarii și mamele lor. Aceștia au avut parte de o plăcută surpriză când au primit vizita copiilor de la Grădinița Unguraș, însoțiți și îndrumați de educatoarea Iuliana Lupșac, care, pe lângă prietenia și cântecele lor, au oferit și daruri copilașilor ucraineni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.