Stare de alertă epidemiologică • Școlile, obligate să asigure materiale pentru dezinfecție

0
85

Preșcolarii și elevii au revenit la cursuri din 9 ianuarie, însă la nivel național a fost instituită stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Ministerul Educației a transmis, în acest context, obligațiile pe care conducerile unităților de învățământ preuniversitar le au pentru a asigura derularea normală a procesului educațional.

Pe lângă diseminarea către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor/ preșcolarilor/ antepreșcolarilor a informațiilor cu privire la recunoașterea simptomelor de gripă sau alte infecții respiratorii, în vederea realizării triajului epidemiologic zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copilului în colectivitate, respectiv realizarea triajului zilnic în colectivități școlare la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb, unitățile de învățământ au obligația de a asigura materialele necesare pentru dezinfecția periodică a mâinilor și suprafețelor, de a efectua dezinfecția periodică a spațiilor de învățământ și de a aerisi periodic încăperile.
Totodată, unităților de învățământ li se impune instruirea elevilor cu privire la comportamentul adecvat, în caz de tuse sau strănut, astfel încât să nu răspândească virusul gripal și se recomandă utilizarea batistelor de unică folosință. De asemenea, este recomandată folosirea măștilor de protecție sanitară, atât pentru personal, cât și pentru elevi/ preșcolari.
Nu în ultimul rând, intră în sarcina unităților de învățământ informarea părinților sau a reprezentanților legali cu privire la necesitatea consultării medicului de familie la apariția simp­tomelor respiratorii pentru stabilirea indicațiilor terapeutice, izolării și efectuării unor eventuale investigații suplimentare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.