Cloud-ul regional – inima digitalizării în Nord-Vestul României

0
53

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a participat, alături de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, la întâlnirea de lucru organizată de ADR Nord-Vest, în cadrul căreia s-au pus bazele acordului de parteneriat pentru realizarea Cloud-ului Regional, din care vor face parte județele Maramureș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare și Sălaj.
Practic, se vor interconecta sistemele digitale ale sectorului public din cele 6 județe, astfel încât cei peste 2,7 milioane de cetățeni din regiunea de Nord-Vest a României să aibă acces la serviciile oferite de instituțiile publice la un click distanță, fără a mai sta la cozi și fără a se deplasa la instituții. Cloud-ul va asigura comunicarea între bazele de date ale fiecărei instituții în parte, va reduce costurile și va crește calitatea activităților sectorului public, în ceea ce privește prestarea serviciilor publice și accesibilitatea serviciilor de e-guvernare.
În Maramureș se implementează deja proiecte privind digitalizarea, iar în prezent este în desfășurare proiectul MaraRoads. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.