Marianiștii din Eparhia de Maramureș s-au întâlnit la început de an

0
69

În atmosferă de mare sărbătoare, marianiștii din Eparhia Greco-Catolică de Maramureș au avut luni, 9 ianuarie, Întâlnirea generală a Reuniunii Mariane. Sub coordonarea părintelui protopop can. Emil Gîrboan, protopopiatul Baia Mare, și a părintelui Ioan Fîrte, asistentul spiritual al asociației, parohia „Sfânta Cruce” din Baia Mare a pregătit cu multă grijă acest eveniment, pus sub ocrotirea Preasfintei Fecioare Maria.

Preoți și credincioși, invitați și gazde, au creat o comuniune de rugăciune și dialog care a dilatat timpul dorit pentru alocuțiuni și ascultare, pentru cuvântul Domnului simțit în inima și mintea fiecărui marianist prezent.
Pe lângă rugăciunea Rozariului, condusă de pr. Ioan Fîrte, și Sfânta Liturghie, celebrată de toți preoții prezenți, au avut loc: prezentarea programului de activi­tăți propuse pentru anul 2023 (pr. Ioan Fîrte, asistent spiritual) și alocuțiuni pe diferite teme, relevante pentru activități ale Reuniunii Mariane în anul 2023 (pr. protopop Vasile Iusco, în colaborare cu pr. Daniel Piț – Departamentul pentru Pastorația Familiilor, pr. Mihai Șimonca – Misiunea Spitale, Pr. Angel Zareczki – responsabil cu Pastorația tinerilor, pr. George Nicoară – responsabil Departamentul pentru Cultură.
Mirela Coman, președinta eparhială a Reuniunii Mariane, a tras concluziile întâlnirii și s-au trasat liniile de acțiune pentru anul care abia a început. „Credința noastră este viața noastră – tema principală pentru anul 2023 – vibrează profund în sufletul nostru, ca o coardă atinsă cu delicatețe de un maestru instrumentist. În fapt, este un sunet în deplină armonie cu o măsură din partitura vieții noastre. Scrisă de Maestrul Dum­nezeu, picurată în suflet și obligatoriu interpretată în cor”, a afirmat Mirela Coman.
Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.