Obiectivul anului 2023: aeroportul va trece de 100.000 de pasageri!

0
400

Anul acesta se anunţă unul bun pentru Aeroportul Internaţional Maramureş atât prin creșterea numărului de pasageri cu peste 25%, cât și a curselor operate.

Premisele sunt însă la fel de bune şi pentru următorii ani, având în vedere investițiile care se vor realiza. Noul terminal ce se va construi şi investiţiile în dotări de ultimă oră vor pune aeroportul nostru pe harta celor mai importante din zonă. Concret, vorbim de 30 milioane euro pentru noul terminal de pasageri şi 20 milioane euro pentru dotări suplimentare necesare îmbunătăţirii securităţii aeroportului.
”Anul 2023 va fi unul plin pentru aeroport, atât ca activitate aeronautică, transport de pasageri, cât şi ca investiţii. Facem paşi importanți spre dezvoltare. Cu un terminal nou am putea să satisfacem condiţiile cerute de companiile aeriene și procesarea unui număr mai mare de pasageri îmbarcaţi pe oră. De asemenea, ne aşteptăm la o creştere a numărului de pasageri de la an la an. Previziunile International Air Transport Association spun, în scenariul pesimist, că până în 2040 traficul de pasageri de la ora actuală din România se va du­bla. Doar dacă mergem pe acest scenariu pesimist, Baia Mare are şansa să devină un aeroport care să fie conectat cu mai multe capitale europene. În planul nostru de dezvoltare, anul acesta trebuie să conectăm aeroportul cu trei capitale europene, zone unde sunt plecaţi maramureşenii, dar şi să fa­cem investiţii pentru a atrage turişti în Maramureş. Sunt convins că 2023 va fi un an cel puţin la fel de bun ca 2022, cu o creştere substanţială a traficului. Anul trecut am urcat la 75.000 de pasageri, de la 45.000 în 2021. În acest an, ţinta de 100.000 de pasageri este una realizabilă, dar în scenariul pesimist. În cel optimist, va fi şi mai bine. Este obiectivul nostru principal creşterea numărului de pasageri. Mai mult, avem şi susţinerea CJ pe partea de buget şi ce trebuie făcut” – a precizat Ionuț Caraba, dir. dezvoltare Aeroportul In­ternațional Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.