Avocatul Poporului intervine în problema burselor elevilor băimăreni

2
116

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la o posibilă încălcare a prevederilor art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor în urma reportajelor publicate pe mai multe portaluri de știri în care se relatează că bursele elevilor din municipiul Baia Mare ar fi refuzate la plată de către Primăria Municipiului Baia Mare.
În consecință, Avocatul Poporului cere directorilor unităților de învățământ să comunice dacă se confirmă informațiile apărute în presă și dacă întâmpină dificultăți în relația cu autoritatea publică locală în ceea ce privește plata burselor elevilor, neplata sau întârzierea plăților, după caz.
În caz afirmativ, Avocatul Poporului cere detalierea demersurilor realizate și modalitatea de rezolvare a situației, precum și precizarea dacă a fost solicitat sprijin Inspectoratului Școlar Județean în ceea ce privește respectarea dreptului la burse al elevilor.

2 COMENTARII

    • O întrebare pentru Graiul Maramureșului: e indicat sa se apeleze la Avocatul Poporului în cazul în care o primărie face nedreptate unei parohii?

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.