20 de bebeluși, monitorizați și îngrijiți în Pirita – Baia Mare

0
33

Mamele cu bebeluși din comunitatea Pirita Baia Mare beneficiază deja de cinci luni de sprijin și servicii integrate prin intermediul proiectului “Safe start for Pirita babies”, finanțat de programul “În Stare de Bine” și Kaufland România.
În cadrul acestui proiect, Claudia Costea și echipa ei au amenajat și dotat, în proximitatea comunității Pirita, un centru comunitar so­cio-medical după standardele unui cabinet medical de pediatrie.
“Odată cu deschiderea centrului socio-medical, 15 mame au participat săptămânal la o vizită de monitorizare a stării de sănătate a copilului/ copiilor ei și la activități lunare educaționale privind creșterea și îngrijirea copiilor și au primit, totodată, pachete cu scutece, medicamente, lapte praf sau produse de igienă, iar 20 de bebeluși au beneficiat de monitorizare medicală și îngrijire primară săptămânală”, transmit reprezentanții programului “În Stare de Bine”. Un alt rezultat important al proiectului este că a reușit să îmbunătățească relația mamelor cu medicii de familie ai bebelușilor lor și să creeze o procedură eficientă prin care acestea au acces neîngrădit la tratamentele medicale transcrise de medici pentru copii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.