28 februarie • Termen pentru înregistrarea în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare

0
63

RetuRO Sistem Garanție-Returnare SA, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), anunță operatorii economici care produc sau comercializează produse din categoriile apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase, în ambalaje primare nereutilizabile din plastic, sticlă sau aluminiu, cu dimensiuni între 0,1 litri și 3 litri, că mai au la dispoziție doar 10 zile ca să-și îndeplinească obligația legală de înregistrare în baza de date a SGR, până în 28 februarie.
Înregistrarea se face online pe site-ul www.returosgr.ro, iar neîndeplinirea acestei obligații se sancționează cu amenzi până la 40.000 lei sau suspendarea temporară a activității, până la înregistrarea în sistem.
Companiile vizate să se înregistreze sunt, fără excepții, producătorii și importatorii de băuturi, companiile care comercializează băuturi către consumatorii finali, inclusiv magazinele online, operatorii care vând prin intermediul automatelor, industria HoReCa și cei care comercializează aceste produse ca gamă complementară (ex. librării, magazine de electrocasnice și electronice etc).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.