Cu prețuire și respect, la moment aniversar, sincere felicitări pionierilor de la Graiul Maramureșului, astăzi ultimii mohicani ai presei scrise tipărite

0
60

Au fost pionierii presei libere din Maramureș, după momentul decembrie 1989. Astăzi, sunt printre ultimii mohicani ai presei scrise tipărite. Cotidianul independent Graiul Maramureșului a ajuns la ediția aniversară cu numărul 10.000. Mult sau puțin, ușor sau greu, asta știu doar cei care au fost și sunt în serviciul opiniei publice, neobosit, de când Graiul Maramureșului a luat calea tiparului pentru prima dată, continuând prin zile însorite și vremuri furtunoase, ajungând la ediția 10.000.
Acest cotidian înseamnă peste 33 de ani în care zeci de seniori și tineri ziariști, oameni de cultură, și-au dat mâna și s-au dedicat trup și suflet acestui demers de presă. Un demers serios și profund, care se delimitează prin unicitate și minuțiozitate de presa modernă a zilelor noastre, unde cerințele online-ului oferă adesea informația la prima mână, fără filtrele și precizia pe care le asigură presa tipărită. Calitate înainte de cantitate, asta este una dintre valorile de bază ale Graiului Maramureșului și, inclusiv pentru asta, întreg colectivul merită aprecierea noastră.
Graiul, pe lângă alte valori, reprezintă și prietenie. O prietenie sinceră, trainică, asumată. Sunt onorat și eu să îi consider prietenii mei, care au fost constant alături de mine pe parcursul profesional, documentând și informând de fiecare dată cu sinceritate și profunzime acțiunile și activitățile mele. Uneori au fost prietenii care m-au felicitat, alteori prietenii care m-au dojenit. Dar au fost constant alături de mine, la bine și la greu, păstrându-și verticalitatea, obiectivitatea, profesionalismul.
În aceeași măsură, Graiul este prietenul maramureșenilor. Cei care au dat ora exactă și asta nu o dată, ci de vreo 10.000 de ori. Prietenul răsfoit la cafea, dimineața, care îți oferă prin informațiile sale puterea.
Graiul nu a dezamăgit niciodată. Își împlinește menirea de peste 33 de ani și continuă să fie sursa de informație inepuizabilă, constantă, corectă pentru cititorii săi. Ce pot să le doresc celor de la Graiul astăzi? Să fie sănătoși și să rămână demni, obiectivi și profesioniști, în pofida vremurilor tulburi care ne afectează pe toți, indiferent de colțul de lume în care trăim, statut sau profesie.
Să celebrăm împreună și ediția 20.000, asta este provocarea pe care o lansez astăzi, în numele băimărenilor și maramureșenilor care, în pofida vremurilor moderne pe care le trăim, au nevoie de prietenul lor fidel, dimineață de dimineață.
Cu prețuire, 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheș,
Primarul Municipiului Baia Mare

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.