Biserica din Vișeu de Sus, mărturie a unității în comunitate

0
56

Preasfinția Sa Vasile Bizău, episcop de Maramureș, s-a aflat duminică, 28 mai, în parohia greco-catolică Vișeu de Sus, unde a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească, precum și sfințirea Mesei de Altar și a icoanelor de pe iconostasul bisericii.
În Masa Sfântului Altar au fost așezate moaștele Sfinților Arhidiaconi Martiri Ştefan și Laurențiu. S-au binecuvântat, de asemenea, lucrările realizate la biserică, precum și noua sală de activități a parohiei.
Au concelebrat: părinții protopopi Codrea Vasile și Iusco Vasile, părintele paroh Chindriș Ștefan și un sobor de preoți din eparhie și din alte eparhii, invitați la sărbătoare.
„Suntem în duminica dintre „Înălțarea Domnului” și „Coborârea Spiritului Sfânt” și în fiecare an, în această duminică, ne amintim și de primul Sinod, cel de la Niceea, acolo unde primele articole, cele mai importante, ale crezului creștin, au fost compuse și propuse ca mărturie de credință a fiecărui creștin. La acel Sinod, rugăciunea lui Isus din Evanghelia de azi s-a făcut simțită”. „Cred într-una Sfântă Catolică și Apostolică Biserică. Conștiința moștenirii prețioase pe care Isus o lasă ucenicilor săi s-a făcut prezentă în primul Sinod al Bisericii Creștine, în secolul al IV-lea”, a afirmat ierarhul explicând cum această conștiință rămâne actuală și azi și rămâne ca o invitație pentru toți cei care cred în numele lui Isus, ca ei să se recunoască frați, să fie cu adevărat frați și surori în Hristos și să dea mărturie despre credința lor.
Episcopul a amintit faptul că altarul sfințit în cadrul acestei celebrări, la 30 de ani de când s-a înălțat frumoasa biserică în care e așezat, va rămâne mărturie a unității în comunitatea din Vișeu de Sus, această biserică având ca protectori de acum încolo pe cei șapte Episcopi Martiri, semn și simbol al unității Bisericii lui Hristos.
„Ei au avut de ales și nu au ales decât crezul lor, unitatea Bisericii lui Hristos” a afirmat Preasfinția Sa, îndemnând comunitatea să le urmeze exemplul, prin trăirea frățească, în pace.
În semn de mulțumire și apreciere, părintele Chindriș a primit, de la Preasfinția Sa Vasile Bizău, Crucea pectorală, iar parohia din Vișeu de Sus a oferit Eparhului de Maramureș icoana care-l înfățișează pe Isus Pantocrator și pe cei șapte Episcopi Martiri, protectorii parohiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.