Amenzi pentru încălcarea drepturilor angajaților în construcții

0
23

Angajatorii din construcții s-au aflat în colimatorul inspectorilor de muncă, în această lună. Mai exact, inspectorii de muncă au încercat să identifice cazurile de muncă la negru din domeniul respectiv în cadrul unei campanii naționale.
În perioada 8-15 iunie, inspectorii de muncă maramureșeni au verificat 27 de agenți economici din construcții și au depistat 90 de deficiențe. Printre altele s-a constatat încălcarea drepturilor salariaților, dar au fost identificate și cazuri de muncă la negru.
„Dintre deficiențele constatate amintim: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, nerespectarea duratei timpului de muncă, neplata orelor suplimentare și a sporului de noapte, nerespectarea repausului zilnic și a repausului săptămânal etc”, a precizat Dragoș Năcuță, inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș.
S-au aplicat 26 de sanc­țiuni contravenționale, respectiv 10 amenzi și 16 avertismente. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 116.000 lei din care 90.000 de lei pentru cazuri de muncă nedeclarată și 26.000 lei pentru alte încălcări ale legislației muncii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.