În Baia Sprie, cetățenii trebuie să se informeze înainte de schimbarea… acoperișului!

0
981

Administrația locală din Baia Sprie face un apel tuturor cetățenilor care locuiesc la case și doresc să-și schimbe învelitorile pe acestea. Astfel, ei trebuie să respecte anumite criterii legat de materialele folosite. Asta dacă nu doresc să aibă probleme ulterior.
„Orașul Baia Sprie se dezvoltă, devenim atractivi pentru multe persoane care doresc să se stabilească la noi. Construim, ne dezvoltăm urban, însă trebuie să o facem controlat, cu bun gust și sub anumite condiții care ne ajută să păstram frumusețea orașului și a imobilelor. Despre acest aspect vrem să vă informăm, asupra modului în care construim, asupra materialelor pe care le folosim, în așa fel încât să menținem, să păstrăm o arhitectură armonioasă care să se încadreze cu specificul orașului nostru. În general, înlocuirea învelitorii cu una identică, din punct de vedere al materialului și culorii, nu necesită autorizări suplimentare. În situația înlocuirii învelitorii cu una diferită, trebuie să respectăm o cromatică urbană și uneori refacerea elementelor de rezistență ale șarpantei. Ca atare, pentru a evita intervenții nepotrivite și inestetice vă sugerăm să folosiți: țiglă ceramică natur – care este emblematică pentru toate centrele urbane europene; tablă fălțuită plană – care se pretează pentru intervențiile moderne. Culorile intense si materiale lucioase, precum și învelitorile din tablă ce imită țigla, nu se încadrează în peisaj și, ca atare, nu pot fi acceptate. Vă rugăm să vă consultați cu biroul Urbanism înainte de a achiziționa materialele de acest gen pentru a ușura emiterea autorizației de construcție și a evita eventualele neplăceri sau conflicte. Un alt aspect important de știut este că în zona de protecție a monumentelor istorice este obligatoriu avizul comisiei de Estetică Urbană pentru modificările aduse fațadelor” – a explicat primarul Sebastian Alin Bîrda.
Recomandările sunt făcute cu intenția de a exista în oraș un ambient arhitectural plăcut, de a evita inesteticul și kitsch-ul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.