Comisarii de la Protecția Consumatorilor transmit mai multe recomandări persoanelor care cumpără produse alimentare, în perioadele cu temperaturi ridicate.
Un prim sfat este de a nu cumpăra produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bonul cu care să justificați tranzacția comercială. Astfel, riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea. E obligatoriu de verificat termenul de valabilitate, dar și caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect etc.) având în vedere că temperaturile ridicate favorizează procesul de alterare a produselor alimentare. Mai trebuie avut în vedere ambalajul produsului, dar o atenție sporită trebuie acordată și temperaturilor la care sunt păstrate alimentele. Comisarii de la Protecția Consumatorilor mai semnalează că legumele și fructele comercializate în cadrul piețelor, în spații deschise unde temperatura mediului ambiant este foarte ridicată, afectează calitatea produselor (deshidratare, accelerarea procesului de alterare, ofilirea verdețurilor etc). În perioada următoare, vor fi demarate o serie de controale specifice în piețe și unități de alimentație publică.