Maramureșenii din zonele poluate vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani

0
60

Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (L60/2023), inițiat de parlamentarii PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, Călin Bota și Florin Alexe.
După promulgarea legii, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, respectiv în localităţile Cicârlău, Deseşti, Satulung, Şişeşti, Remetea Chioarului, Cavnic, Băiuț şi Copalnic Mănăştur din judeţul Maramureş, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora, vor beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.
„Adoptarea acestui proiect de lege este un act reparatoriu, care rezolvă o problemă importantă pentru cei care au muncit și au trăit în condiții foarte grele în județul Maramureș. În continuare, iazurile de decantare din Maramureș și haldele de steril afectează sănătatea localnicilor, iar proiectul de lege va aduce puțină speranță și încredere pentru oamenii care trăiesc în zonele afectate și astăzi de poluare” a declarat senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, unul dintre inițiatorii legii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.