Campanii de informare și prevenire a traficului de persoane în perioada vacanței

0
35

În casele de tip familial din cadrul DGASPC Maramureș se desfășoară, în această vacanță de vară, activități de informare și prevenire a traficului de persoane.
Campania județeană de prevenire a traficului de persoane este organizată în perioada iunie – septembrie 2023 de Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca, scopul principal al acesteia fiind prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării sexuale, prin muncă, prin cerșetorie, obligarea la comiterea de infracțiuni sau trafic de organe.
Creșterea gradului de informare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de persoane și creșterea implicării în activitățile de prevenire a educatorilor și psihologilor, în vederea reducerii numărului de informații inexacte și ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului, se regăsesc printre obiectivele specifice ale campaniei.
Tinerii din casele de tip familial sunt consiliați cu privire la metodele utilizate de traficanți pentru racolarea victimelor traficului de persoane, formele de exploatare, consecințele traficului de persoane și traumele victimelor.
O primă întâlnire dintre tinerii din sistemul de protecție al DGASPC Maramureș cu specialiștii CR Cluj-Napoca a avut loc deja. La activitatea online au participat 25 de tineri și 20 de educatori aflați în casele de tip familial din cadrul Complexului de servicii nr. 2 Baia Mare. O altă sesiune de prevenire a traficului de persoane s-a desfășurat și în casele de tip familial din municipiul Sighetu Marmației.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.