În Fărcaşa – scutiri de la plata majorărilor de întârziere

0
40

Contribuabilii care au obligații de plată la bugetul local al comunei Fărcașa primesc veşti bune. S-au aprobat scutirile de la plata majorărilor de întârziere pentru unele categorii.
Astfel, prin Hotărârea adoptată în ședința Consiliului Local de la finele lunii trecute, s-a stabilit acordarea unor facilități fiscale persoanelor fizice care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, datorează majorări de întârziere bugetului local al comunei Fărcașa, pentru neachitarea impozitelor și taxelor locale, chiriilor și redevențelor, calculate în limita termenului de prescripție prevăzut de actele normative în vigoare. Scutirea se aplică majorărilor/penalităților aferente obligațiilor principale stinse până la data de 22 decembrie 2023. În situația în care contribuabilul înregistrează doar majorări de întârziere fără obligație de plată principală, acesta beneficiază de facilitățile menţionate. Concret, pot beneficia de scutirile prevăzute persoanele fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
– au achitat integral obligațiile principale datorate, dar nu mai târziu de data de 22.12.2023;
– depun cerere pentru a beneficia de aceste facilități, până cel târziu la 22.12.2023.
Dacă persoana fizică are mai multe tipuri de obligații la bugetul local al comunei Fărcaşa și face plata integrală numai pentru un anumit impozit, taxă chirie, redevență, scutirea de la plată se va aplica în mod corespunzător, numai pentru majorările/penalitățile de întârziere aferente respectivului impozit local/taxă locală, chirie sau redevență. Potențialii beneficiari ai facilităților fiscale vor fi notificați de Compartimentul economic – biroul impozite și taxe locale, cu situația obligațiilor fiscale de plată exigibile, care urmează a fi stinse. Informații suplimentare se pot obține la Compartimentul Impozite și Taxe din cadrul primăriei comunei (sursa facebook Comuna Farcasa Maramures).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.