În Săliștea de Sus • Terenuri distruse de zeci de mașini off-road!

2
114

Primăria Săliștea de Sus s-a autosesizat în urma unei acțiuni off-road, desfășurată în weekend, dar care a distrus o serie de terenuri de pe raza localității. Autoritatea locală este hotărâtă să apeleze la organele competente pentru a-i trage la răspundere pe organizatori.
„Duminică a avut loc încă o activitate organizată ilegal de membrii clubului de off-road care, într-un număr foarte mare, s-au deplasat atât pe drumurile publice, forestiere și agricole, cât și pe terenurile agricole ale cetățenilor. Din cauza tipurilor de mașini implicate, precum și a numărului foarte mare (40-50 autovehicule) distrugerile produse sunt considerabile. Reamintim celor implicați că activitatea lor încalcă prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, precum și pe cele ale Legii nr. 86/2014 pentru aprobarea ordonanței nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente. Ne vom adresa organelor de cercetare competente și ne vom îndrepta împotriva organizatorilor pentru acordarea de despăgubiri pentru pagubele produse”, a spus Ștefan Iuga, primar în Săliștea de Sus.

2 COMENTARII

  1. Sunteti ridicoli.Nimeni nu ia masuri imptriva celor care se fac vinovati de defrisarile ilegale facute pe muntii Romaniei si care intradevar au urmari catastrofale si vreti ca cineva sa ia atitudine impotriva unor teribilisti care au un hobby.

  2. Este clar un abuz,dar din pacate nu exista un cadru legislativ care sa reglementeze accesul in aceste zone.Sa fie informati parlamentarii din judet si sa vina cu niste propuneri legislative in acest sens,iar pasionatilor de off-road ar trebui sa li se asigure o zona anume,un poligon unde sa isi desfasoare activitatea,dar este prea complicat si cred ca nu se va face nimic in acest sens,asa ca evenimente de acest fel vor mai fi.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.