Secretar de stat, în vizită la Sanctuar

0
50

Secretarul de stat Ciprian Olinici din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte a vizitat, la sfârșitul săptămânii trecute, șantierul Sanctuarului Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX de la Sighet.
”Se estimează că peste 500.000 de români au fost victime ale represiunii politice în timpul regimului comunist. Puncte de pe harta României precum Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat, Gherla, Aiud, Periprava sunt locuri devenite sanctuare ale sacrificiului și luptei pentru libertățile fundamentale ce nu trebuie lăsate a fi acoperite de praful istoriei. Un astfel de loc este Sanctuarul Martirilor și Mărturisitorilor Secolului XX din Sighet. Este un proiect ce se ridică pe curajul mărturisitor al episcopilor și credincioșilor greco-catolici din Sighet și din toată țara, victime ale regimului totalitar comunist, a căror memorie nu trebuie a fi vreodată uitată”, a transmis, ulterior, Secretariatul de stat pentru culte.
Proiectul Sanctuarului de la Sighet cuprinde o biserică, un generos spațiu exterior dedicat evenimentelor și celebrărilor în aer liber, dar și o sală interioară de activități și conferințe și un Muzeu care intenționează să prezinte clandestinitatea Bisericii Greco-Catolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.