Știința Electro Sistem, 11 medalii la CE de Sud-Est

0
28

În perioada 23-27 august, la Sarajevo, în Bosnia și Herțegovina, s-a desfășurat Campionatul European de Sud-Est la Orientare în Alergare, competiție la care au luat startul peste 500 de concurenți din 11 țări, ei întrecându-se în cele 4 probe: sprint, medie distanță, lungă distanță și ștafetă.

Zonele de concurs au fost foarte grele din punct de vedere tehnic și fizic, din acest motiv au rezultat curse cu viteze scăzute de deplasare, iar rezultatele finale au fost foarte strânse. Merită remarcat faptul că probele de pădure s-au derulat în Igman, un loc încărcat de istorie, deoarece aici s-au desfășurat Jocurile Olimpice de Iarnă – Sarajevo 1984.
Opt sportivi de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare au reprezentat România la această competiție, sportivi ce și-au obținut dreptul de a lua parte la acest concurs în urma calificărilor din acest an. Comportarea lor a fost foarte bună, deoarece în urma celor patru zile de întreceri ei au reușit să obțină un număr de 11 medalii, dintre care 3 titluri de Campion European de Sud Est, 4 medalii de argint și 4 de bronz, precum și alte 2 clasări în imediata apropiere a podiumului.
Merită apreciată evoluția sportivului Cătălin Vădean care a izbutit să obțină 3 medalii din patru posibile, dar și faptul că șapte din cei opt băimăreni ce au reprezentat Romania la această competiție au reușit să se întoarcă cu cel puțin o medalie.

Rezultatele sportivilor de la Știința Electro Sistem:
Locuri I: Cătălin Vădean la M20 – sprint și ștafetă; Andreea Manu la F18 – ștafetă.
Locuri II: Cătălin Vădean la M20 – medie distanță; Alexandra Roman la F20 – ștafetă; Anca Deac la F21 – ștafetă; Alexandru Biro la M21 – ștafeta.
Locuri III: Andreea Manu la F18 – lungă distanță; Alexandra Roman la F20 – lungă distanță; Antonia Man la F16 – ștafetă; Istvan Sebestyen la M45 – sprint.
Pe locurile 4-6 s-au mai clasat Alexandra Roman (loc 5 la medie distanță) și Alexandru Biro (loc 6 la medie distanță).
Aceste frumoase rezultate au ajutat lotul național al României să se claseze pe locul întâi pe națiuni, devansând Bulgaria și Turcia.
Următoarea competiție la care va lua parte CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național de Orientare în alergare în probele individuale și de ștafetă, cele mai importante competiții din calendarul intern. Întrecerile se vor desfășura la Cluj-Napoca în intervalul 31 august – 3 septembrie. Informații și foto furnizate de Istvan Sebestyen.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.