Primăria Sighet „a scăpat” de podul istoric!

0
173

Podul istoric peste Tisa nu mai aparține domeniului public al Municipiului Sighetu Marmației și nu se mai află în administrarea legislativului sighetean. Asta după ce Guvernul a aprobat o hotărâre prin care a preluat obiectivul împreună cu două străzi care fac legătura cu el.
Astfel, Hotărârea de Guvern privind trecerea unor sectoare de drum și a Podului istoric ,,Academician Mihai Pop” din domeniul public al Municipiului Sighetu Marmației și din administrarea Consiliului Local al Municipiului Sighetu Marmației, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, încadrarea acestora în categoria funcțională a drumurilor de interes național, precum și înscrierea acestora în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, a fost aprobată în ședința executivului din 31 august. Primăria a întâmpinat o serie de probleme cu acest pod, aflat într-o stare constantă de degradare, însă nu dispunea de fondurile necesare reabilitării lui. Nici traseul pentru predarea obiectivului nu a fost ușor.
Iată ce spunea Vasile Moldovan, edilul din Sighet, la începutul acestui an: „Problema pe care o întâmpinăm la predare este că podul dă într-un drum de interes local și el ar trebui să iasă într-un drum național. Așa că lucrăm la documentația pentru a extinde DN 19 cu DN 19 – 1. Aceasta este soluția pe care ne-au dat-o specialiștii de la minister. Sperăm să predăm podul cât mai curând, împreună cu două tronsoane de drum, pentru a se face legătura cu DN 19. În urma expertizei finalizate, costurile cu reparațiile podului ajung la circa 25 de milioane de lei – peste 4 milioane de euro, o sumă foarte mare pentru a o putea suporta noi”. Primăria Sighet era, până acum, singura administrație din țară care avea în proprietate și administrare un punct de trecere a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.