Priorități legislative în noua sesiune parlamentară

0
13

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: „A debutat o nouă sesiune parlamentară extrem de importantă pentru România. Avem numeroase priorități legislative, generate de reformele asumate prin PNRR și de nevoia de a asigura echilibrul bugetar-fiscal în următoarea perioadă…”
Conform reglementărilor în vigoare, în prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă au fost aleși, în ședința de plen a Senatului, membrii Biroului permanent – vicepreședinții, secretarii și chestorii.
Propunerile nominale pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor au fost anunțate în plenul Senatului de liderii grupurilor parlamentare, lista candidaților propuși fiind supusă în integralitate votului senatorilor.
Noul Birou Permanent ales este format din președintele Senatului, patru vicepreședinți, secretari și chestori, deciși prin votul deschis al majorității senatorilor prezenți. Președintele Senatului este Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal.
Pe lista de priorități legislative ale Senatului sunt dezbaterea stadiului de realizare a jaloanelor întârziate din PNRR, legea pensiilor, legea salarizării și corectarea legii pensiilor speciale, în urma respingerii proiectului de către Curtea Constituțională.
„Suntem pregătiți să luăm cele mai bune măsuri pentru a asigura finanțarea proiectelor de dezvoltare ale României și pentru a oferi bunăstare românilor.
Mulțumesc colegilor pentru că m-au susținut pentru funcția de președinte al Comisiei juridice din Senat și pentru poziția de vicelider al grupului parlamentar. Le doresc succes tuturor în activitatea parlamentară!”, a concluzionat la finalul primei ședințe a celei de a doua sesiuni ordinare din anul 2023, Cristian Niculescu-Țâgârlaș – președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imu­nități și validări a Senatului României

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.