Finanţare pentru modernizarea străzilor locale din Rozavlea

0
19

Localități din 28 de județe primesc finanțare, de la Ministerul Dezvoltării, pentru 50 de noi proiecte de infrastructură. Printre ele se află și una din Maramureş.
”Încă de la începutul mandatului meu, mi-am propus să am o relație directă cu toate autorită­țile locale pentru a găsi împreună oportunități de finanțare și pentru a remedia problemele întâmpinate în implementarea proiectelor. Încurajez toți edilii să gândească proiecte integrate, care să răspundă nevoilor comunităților pe care le reprezintă, și să acceseze fondurile pe care Ministerul Dezvoltării le pune la dispoziție prin programele pe care le coordonează” – a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea, în momentul semnării celor 50 de contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.
Contractele, în valoare totală de 530.350.791 lei, au fost semnate, la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, și vizează atât modernizarea infrastructurii rutiere, cât și înființarea sau extinderea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, de canalizare și a unor stații de epurare.
Din Maramureș a primit finanţare comuna Rozavlea, pentru proiectul de modernizare a străzilor rurale. Suma alocată este de 10.850.000 lei.
Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, se intenționează realizarea a peste 9.000 km rețele de alimentare cu apă, 17.000 km rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene, 15.000 km de drumuri locale și 104 sisteme de distribuție a gazelor naturale, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.