Mamografii gratuite pentru maramureșence • 18-22 septembrie 2023

0
41

Este vorba despre două servicii medicale pe care Prmăria Baia Mare le oferă GRATUIT: Mamografii GRATUITE pentru doamnele între 50 și 69 de ani, respectiv testări GRATUITE Babeș-Papanicolau/HPV pentru doamne și domnișoare între 24-29, respectiv între 30 – 64 de ani.

Mamografii GRATUITE
Primăria Municipiului Baia Mare împreună cu Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță vă pun la dispoziție o unitate mobilă de screening, locul unde puteți beneficia de mamografii gratuite dacă îndepliniți următoarele condiții:
– se testează populația feminină cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani; nu există un diagnostic confirmat de cancer mamar; sunteți asimptomatică; fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar; NU sunteți însărcinată sau nu alăptați; NU ați făcut mamografie în ultimele 12 luni, aveți domiciliul/viza de flotant în regiunea NORD-VEST.
Mamografia se efec­tuează pe bază de PROGRAMARE la tel. 0733 444 422 (în intervalul orar 8:00-16:00).

Teste GRATUITE Babeș-Papanicolaou / HPV
În perioada 18-22 septembrie între orele 8:00 – 19:00 vă puteți programa pentru un test GRATUIT Babeș-Papanicolaou sau HPV la unitatea mobilă de testare care va fi amplasată pe B-dul Unirii nr. 15.
Programări, la telefon: 0215 277 598 (Vor fi primite și femeile fără programare. Cele care au programare vor avea prioritate).

Condiții de testare:
-Testul Babeș-Papanicolau se realizează la femeile cu vârsta cuprinsă între 24-29 ani,
– Testul HPV se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 30-64 ani
– sunt eligibile doar femeile cu uterul prezent, fără istoric de histerectomie totală,
– nu sunt eligibile femeile cu diagnostic confirmat de cancer de col uterin,
– nu sunt eligibile femeile care au beneficiat de un test gratuit de screening al cancerului de col uterin în cadrul programului,
– pot participa femeile asigurate sau neasigurate, fără bilet de trimitere, doar cu buletin / CI care atestă vârsta și domiciliul în Regiunea Nord-Vest (Județele: Cluj, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.