Sindicaliștii cer decontarea navetei pentru întreg personalul

0
118

Federația Sindicatelor Libere din Învăță­mânt și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” cer Ministerului Educației dispunerea de măsuri urgente în vederea decontării cheltuielilor pentru navetă la și de la locul de muncă a personalului din învă­țământul preuniversitar de stat.
Potrivit Legii Învă­ță­mântului Preuniversitar, se asigură finanțare de la bugetul de stat pentru “cheltuieli de transport pentru personalul din învățământul preuniversitar care nu dispune de locuință în unitatea administrativ-teritorială unde are postul”.
„Dispoziția, introdusă la propunerea federațiilor noastre, are în vedere decontarea cheltuielilor cu naveta tuturor categoriilor de personal din învățământ (didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control, didactic auxiliar și nedidactic), nu poate fi pusă în aplicare în absența unor norme metodologice – în condițiile în care Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 569/ 2015 reglementează naveta exclusiv pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, nu și pentru celelalte categorii de personal”, atenționează sin­dicaliștii din Educație.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.