Deputat PMP, Adrian Todoran: Guvernarea PSD-ALDE îngroapă România în datorii

1
6187

Domnilor guvernanţi, cei care vă autointitulaţi drept cei mai buni şi pricepuţi în toate, mai ştiţi face şi altceva decât să îndatoraţi zilnic poporul român? Cred că este o întrebare legitimă, dată fiind situaţia dezastruoasă în care se află economia naţională după primele luni de guvernare PSD-ALDE. În concret, actualul guvern, dirijat precum o marionetă de către Liviu Dragnea, a reuşit în numai trei luni şi jumătate performanţa de a îndatora statul român cu 4,7 miliarde de euro, jumătate din suma împrumutată pe parcursul întregului an 2009, în plină criză economică globală.
Susţinerea de către coaliţia guvernamentală PSD-ALDE a unor politici fiscale nefundamentate, ce nu găsesc suport în dinamica încasărilor bugetare, determină un dezechilibru serios în economia statului. Consecinţa acestei incompetenţe fiind necesitatea contractării de credite – practic, îşi acoperă promisiunile electorale şi fantasmagoriile din planul de guvernare prin împrumuturi. Nu fac altceva decât să pună în aplicare o politică a împrumuturilor succesive, strategie care pe termen lung duce la faliment. Dacă o firmă în urma unui management defectuos poate ajunge în faliment, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre stat. O ţară ca România, bogată în resurse şi cu mare potenţial agricol, când nu-şi va mai putea plăti datoriile în bani va ajunge să cedeze resurse minerale, petrol, gaz, lemn şi teren. Spun aceste lucruri cu toată responsabilitatea şi ţin să le subliniez, întrucât românii trebuie să ştie încotro se îndreaptă ţara lor, dacă va continua să fie condusă după modelul fantezist şi păgubos susţinut de PSD.
Nici la capitolul investiţii actualul guvern nu are cu ce se lăuda, ba din contră, fondurile pentru investiţii au fost diminuate la 0,04% din PIB, cel mai mic nivel din ultimii 10 ani. Dacă se continuă în acest ritm, cu siguranţă putem spune adio modernizării infrastructurii de transport, a sistemului medical, energetic sau revigorării sectorului industrial.
Trag un semnal de alarmă asupra faptului că prin aceste împrumuturi succesive luate în numele şi pe seama românilor, ţara va ajunge să fie aservită capitalului străin. Suntem vânduţi unor bănci străine şi Fondului Monetar Internaţional, România pierzându-şi astfel independenţa economică, fără de care independenţa politică este o închipuire.

1 COMENTARIU

  1. Domnii din PSD au idei, suflet si spirit de rus…iar Rusia are o rubla aflata la 2 km sub nivelul marii si traieste din vanzarea reurselor naturale…nu exista cercetare…nu exista produse made in Rusia pe care sa si le doreasca careva pe aceasta planeta… Votati Rusia…primiti Rusia…

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.