Prima pagină

Editorial

Ultima zi cu Băsescu

Erorile politice şi ororile administrative nu sînt pedepsite niciodată, dar succesele societăţii şi tendinţa spre normalitate trebuie evidenţiate la ruperea de preşedintele Traian Băsescu, după zece ani în care democraţia a fost principalul subiect de dispută între partide. Citeşte mai departe...


Ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu, a anunţat că s-au semnat contractele pentru proiectarea şi execuţia închiderii „in situ”, adică pe locurile în care sunt amplasate, a trei depozite de deşeuri menajere neconforme cu normele europene, mai exact cele din Sighetu Marmaţiei, de la Tepliţa, cel din Baia Mare, de la Satu Nou de Jos, comuna Groşi, şi cel din Rohia, oraşul Tg. Lăpuş.


Ieri noapte, în jurul orei 0,30, un tânăr de 27 ani, din satul Tur, Negreşti-Oaş, judeţul Satu Mare, circula cu un autoturism înmatriculat în Anglia, pe strada Melodiei din Baia Mare. La intersecţia cu strada V. Alecsandri nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus cu viteză excesivă de un bucureştean, în vârstă de 40 ani.


Din informaţiile furnizate de Călin CHILAT, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş, rezultă că, în luna noiembrie 2014, la bugetul general consolidat al statului s-au realizat încasări în sumă totală de 102.446.682 lei, mai puţin cu 1.085.736 lei (-1,05%) faţă de luna noiembrie 2013.


Directoarea Ansamblului Folcloric Naţional "Transilvania", Iuliana Maria Dăncuş, a fost distinsă cu premiul Trofeul Celebrităţii, o premieră pentru o personalitate a judeţului. Decernarea a avut loc miercuri, 17 decembrie, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Galei Celebrităţilor 2014, organizată în Bucureşti de Mihaela Şerban.


După cum se ştie, Curtea Constituţională a României (CCR) a declarat neconstituţională legea prin care primarii anumitor partide au putut să-şi schimbe opţiunea politică, în decursul celor 45 de zile în care OUG 55 a fost în vigoare.


• CJ Maramureş a aprobat plăţi pentru luna decembrie
Florin Hossu, preşedintele Cartelului ALFA Maramureş, ne dă o veste bună pentru asistenţii maternali din judeţ: "La intervenţia d-lui Zamfir Ciceu, preşedinte al Consiliului Judeţean, cei care au copii în plasament vor primi, în decembrie 2014, 70% din banii pe care trebuia să-i primească anul viitor.


Cei 13 corişti ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş (dirijor, preot dr. Daniel Achim) ne-au încîntat ieri cu două colinde grandios interpretate: „Gazde mari nu mai dormiţi” şi „Vin colindătorii cum veneau odată”, iar spre final ne-au urat cele mai bune gînduri.


Opt prichindei ai formaţiei „Dănţăuşii” a Cercului de dans popular din cadrul Palatului Copiilor Baia Mare (dir. Claudia Crăciun) ne-au fermecat ieri atît prin cîntecele tradiţionale de Crăciun interpretate, cît şi cu portul popular pe care l-au îmbrăcat cu mîndrie.


Asociaţia Tinerilor Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, coordonată de pr. Vasile Botiş, preşedinte pr. Gavril Băban, şi-a constituit recent un grup de colindători, format din 20 de persoane din componenţa acesteia, instruit de diacon Ionuţ Pleş, vicepreşedinte, cu care duc bucuria Naşterii Domnului în locurile unde colindul ajunge mai rar.

Interviu

„Suntem înfricoşaţi sau complexaţi de aşa-zisele ţări mari”

„Suntem înfricoşaţi sau complexaţi de aşa-zisele ţări mari”

Peter Kopecký, fost ambasador al Republicii Slovacia în România Deţinător a două doctorate, unul în domeniul limbilor romanice şi un altul, în ştiinţe istorice, cu o interesantă teză România la răscruce: 1944-1947,... Read more

Ultimele comentarii