Prima pagină

Editorial

Politicieni negri şi albi

Victoria în alegeri a candidatului de dreapta, Klaus Iohannis, îi entuziasmează pe adepţii săi atît de mult încît recurg la cuvinte tari şi descriu partidele de stînga în culori închise şi în termeni duri precum "hoţi" (Monica Macovei), ceea ce lasă de înţeles că cetăţenii care au votat cu Victor Ponta au greşit. Citeşte mai departe...

ANUŢ PUBLIC

Pauliuc Dragoş Gheorghe avînd sediul în Baia Mare, Aleea Aurora, bloc 8, ap 10, titular al palnului PUD construire locuinţă D+P, în localitatea Baia Mare, str. Toamnei nr. 7B, anunţă publicul interesat pentru prima dată, asupra depunerii solicitării de obţinere a avizului de mediu pentru planul menţionat şi declanşarea etapei de încadrare.
Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul APM Maramureş, Baia Mare, str. Iza 1A de luni pînă joi între orele 9 - 16 şi vineri între orele 9 - 13.
Observaţii, comentarii şi sugestii se primesc în scris la sediul APM Maramureş în termen de 18 zile de la data publicării anunţului.

Actualitate

CJ în sprijinul căvnicarilor

CJ în sprijinul căvnicarilor

Consiliul Judeţean sprijină derularea proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş - Aglomerarea Cavnic”. Ca urmare a unei bune colaborări instituţionale, conducerea Consiliului... Read more

Administratie

Marea Unire, la Apşa de Jos

Marea Unire, la Apşa de Jos

Sâmbătă,  la Şcoala de Artă din marea comună Apşa de Jos din dreapta Tisei, s-a sărbătorit  Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.  Despre evenimentul istoric şi contribuţia maramureşenilor de... Read more


Consiliul Judeţean sprijină derularea proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş - Aglomerarea Cavnic”. Ca urmare a unei bune colaborări instituţionale, conducerea Consiliului Judeţean precizează că sprijină derularea proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş - Aglomerarea Cavnic” al cărui beneficiar este S.C. Vital S.A. şi, prin urmare, la solicitarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean, au fost depuse documentaţii specifice în vederea eliberării Acordului prealabil şi a Autorizaţiei de amplasare şi acces la drum, documente premergătoare obţinerii Autorizaţiei de Construire, şi care nu fuseseră depuse la documentaţia iniţială a proiectului tehnic.

Marţi seară, la Galeria de Artă a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Baia Mare, a avut loc închiderea expoziţiei Anuala de Arhitectură a Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Nord-Vest, preşedinte Ştefan Paskucz (foto). Au fost acordate diplome pentru cele mai bune lucrări, fie ele finalizate, sau aflate în stadiul de proiect.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 


Fie iarna cât de grea şi zăpada cât de mare, Vladimir Petruţ, viceprimarul oraşului Cavnic, este optimist în ce priveşte deszăpezirea. Dacă drumul judeţean ce traversează oraşul (altfel spus şi cea mai importantă stradă din urbe) va fi deszăpezit de cei de la Drumurile Judeţene, arterele secundare, în total 41 km de străzi şi... uliţe, vor fi întreţinute de Primărie cu utilaje şi forţe proprii.


Marţi, 18 noiembrie, la amiază, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au fost sesizaţi cu privire la un accident rutier întâmplat la intersecţia bulevardelor Unirii cu Bucureşti din municipiu. Din primele cercetări la faţa locului s-a stabilit că un tânăr, de 19 ani, din Borşa, care conducea un autoturism pe b-dul Unirii, a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului electric, aflat în funcţiune, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autoturism, aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, care era condus regulamentar de către un bărbat, de 31 ani, din Baia Sprie.


Luni seara, poliţiştii din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care încărcau într-un microbuz colete voluminoase. La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie, care a procedat pentru reţinerea persoanelor, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean.


Marţi, 18 noiembrie, poliţiştii Biroului Transporturi Maramureş au fost sesizaţi despre faptul că, în faţa unui bar din staţia CFR Baia Mare, se află o fetiţă abandonată. Din declaraţiile martorilor a rezultat că fetiţa a fost lăsată acolo de către un bărbat.


Oferta job-urilor din judeţul nostru este în creştere.  AJOFM contabilizează 246 de locuri de muncă vacante, cu 19 mai multe decît în precedenta săptămînă. Dintre cei cu studii superioare se caută ingineri, economişti, jurişti, medici, absolvenţi de ziaristică etc. Iată toate slujbele, grupate pe localităţi şi meserii.


Stagiatura absolvenţilor de facultate, atât de mult cerută de patronate şi sindicate este o realitate economică, iar agenţii economici trebuie să folosească acest instrument deosebit. Odată cu adoptarea Codului muncii, respectiv Le­gea nr. 53/2003, legiuitorul a considerat necesar să prevadă în actul normativ şi perioada de stagiu, în cazul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior.


Societatea ZEA a realizat, pe raza comunei Boiu Mare, o investiţie de excepţie, inclusiv cu fonduri de la Uniunea Europeană. Moderna fabrică de lapte, administrată de Emil Pop, îşi desface produsele, foarte căutate, căci sînt de calitate, în zona Chioarului, în Baia Mare, dar şi în judeţele limitrofe.

Eveniment

Românii şi-au ales preşedintele

Românii şi-au ales preşedintele

Maramureşenii nu se menţin codaşi la vot Prezenţa la vot a maramureşenilor este mai bună decât în primul tur.  La raportarea de la ora 13,00, Maramureşul era pe locul al... Read more

Interviu

Un vişeuan la Organizaţia Mondială a Săn…

Un vişeuan la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, dr. Victor Ştefan Olsavszky, ne asigură că Ebola nu este o primejdie pentru ţara noastră. Întâmplarea a făcut să-l întâlnesc pe medicul... Read more

Ultimele comentarii