Prima pagină

Editorial

Românismul românilor

Certurile nesfîrşite din politică ne induc sentimentul că viaţa socială ar fi într-o continuă suferinţă, iar disputele din campania electorală ne apropie de convingerea că sîntem speriaţi de viitor. Vrajba politică de toamnă ne agită şi ne stresează şi mai tare. Ca remediu împotriva acestor temeri, un zîmbet dispreţuitor este întotdeauna eficient! Citeşte mai departe...

Actualitate

70 de ani de la eliberarea ultimei brazd…

70 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc

Ieri, sala mare a Cercului Militar din Baia Mare a găzduit mai multe manifestări legate de sărbătorirea Zilei Armatei şi împlinirea a 70 de ani de la eliberarea ultimei brazde... Read more

Administratie

S-a semnat un proiect pe tema apei la Se…

S-a semnat un proiect pe tema apei la Seini

Prefectul judeţului Maramureş, domnul Anton Rohian, a fost prezent ieri, vineri, 17 octombrie 2014, în oraşul Seini la semnarea contractului de lucrări „Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă uzată în... Read more


Ieri, sala mare a Cercului Militar din Baia Mare a găzduit mai multe manifestări legate de sărbătorirea Zilei Armatei şi împlinirea a 70 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc de către Armata Română.


În luna septembrie 2014, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Maramureş a realizat, la bugetul general consolidat al statului, încasări în sumă totală de 105.609.381 lei, mai mult cu 1.904.748 lei (+1,84%) faţă de încasările din luna septembrie 2013.


- ai o idee de afaceri? poţi primi 25.000 de euro -
La mijlocul lunii octombrie, a fost lansată schema de finanţare "Start-up România", proiect în valoare de 152 milioane euro, care vine în sprijinul dezvoltării antreprenoriatului. Tinerii cu vîrsta între 18 şi 25 de ani pot primi o subvenţie de 25.000 euro pentru o firmă nou-creată, iar elevii vor fi ajutaţi să îşi dezvolte spiritul antreprenorial.


Marţi dimineaţă, poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Aceştia au identificat într-un mijloc de transport în comun două persoane care se deplasau către localitatea Sighetu Marmaţiei şi care aveau asupra lor două bagaje voluminoase.


În primele nouă luni ale anului, Formaţiunea rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Tg. Lăpuş a întreprins sute de controale în domeniul circulaţiei rutiere şi pietonale, pe toate cele 4 drumuri judeţene care traversează oraşul de la poalele Ţibleşului. Călin Pop, agent-şef principal, a declarat: „am întreprins nu mai puţin de 7 feluri de acţiuni poliţieneşti, controale de rutină în traficul rutier.


La Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Şomcuta Mare şi Tăuţii Măgherăuş, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie care tranzitează respectivele localităţi pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea legislaţiei în vigoare.

Ieri, în judeţul nostru s-a aflat George Băeşu, directorul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), sosit la invitaţia prefectului Anton Rohian, pentru a-l sprijini în faţa presei în privinţa retrocedărilor. George Băeşu a participat la şedinţa Comisiei judeţene de fond funciar Maramureş, ocazie să facă declaraţii în legătură cu retrocedările.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 


Au trecut 70 de ani de la semnarea odiosului dictat fascist de la Viena din 30 august 1940, când Nord-Vestul Transilvaniei a intrat sub ocupaţie maghiară, întreg Maramureşul fiind alipit Ungariei. Cei patru ani de ocupaţie maghiară, în perioada 1940-1944, au fost marcaţi de numeroase acţiuni criminale, îndreptate împotriva populaţiei româneşti.


Chiar sub Muntele Ţibleş se răsfiră de o parte şi de alta a rîului care-i poartă numele pitoreasca aşezare rurală Groşii Ţibleşului - locuită de peste 2.100 de cetăţeni.
Pentru toţi aceştia a fost înfiinţat şi funcţionează Cabinetul medical uman. Aici îşi desfăşoară activitatea dr. Claudia Pop, sprijintă de către asistenta medicală Adina Muţ.

Eveniment

Regele Mihai la 93 de "ai"

Regele Mihai la 93 de

Într-o carte editată la Paris după 1950, apărută la noi în 1992, juristul Gheorghe Barbul, şeful de cabinet al lui Ion Antonescu între 1940 şi 1944, scria că "regele Mihai,... Read more

Interviu

Tot mai mulţi băimăreni merg la teatru

Tot mai mulţi băimăreni merg la teatru

- Interviu cu actorul şi regizorul Claudiu Pintican, managerul Teatrului Municipal Baia Mare Mai mulţi spectatori, mai multe spectacoleReporter: Care este situaţia Teatrului Municipal Baia Mare din punctul de vedere al... Read more

Ultimele comentarii