Prima pagină

Editorial

Un deputat acuză

Deputatul pesedist Bogdan Diaconu, vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor, mi-a reţinut atenţia prin stilul direct în abordarea unor stări lăsate de alţi confraţi de-ai dumisale în amorţire. Citeşte mai departe...


Un pas important în sporirea transparenţei decizionale la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş îl constituie implementarea, începând cu luna august, a unui sistem de gestionare electronică a documentelor.


Miercuri, 30 iulie, în jurul orei 11,00, Jandarmeria Maramureş  a fost solicitată, printr-un apel telefonic, să intervină pentru salvarea unei persoane aflate la o stână din Munţii Rodnei, care necesita îngrijiri medicale de urgenţă.


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au confiscat un număr de 14.220 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 125.000 lei, pe care un bărbat a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Acum mai bine de o lună şi jumătate, clopoţelul marca încheierea anului şcolar 2013-2014. În curtea Şcolii Gimnaziale din satul Trestia, comuna Cerneşti era mare forfotă şi vacarm, specifice oricărui sfîrşit de ciclu şcolar. Copiii de la grădiniţă şi elevii claselor I-VIII îşi aşteptau cu emoţii răsplata, adică diplomele şi premiile pentru rezultatele bune şi foarte bune la învăţătură şi purtare.


Peste 50 de elevi şi profesori din comunităţile româneşti din dreapta Tisei   s-au întors zilele trecute din tabăra de la Sulina. Ion. M. Botoş, preşedintele URRT “Dacia” cu sediul în Apşa de Jos  povesteşte: “ Mulţumim lui Dumnezeu că am ajuns cu bine la Slatina. O parte dintre copii au şi plecat spre casele lor.


Una din metodele relativ noi de a face bani este cea din subvenţiile luate de pe păşuni. Primăriile concesionează păşunile comunale unor falşi proprietari de animale, care se angajează că vor întreţine aceste terenuri, vor face drumuri de acces şi construcţii specifice.


Două investigaţii centrate pe dispute neloiale între agenţi economici din Baia Mare se află momentan pe lista priorităţilor Inspectoratului Teritorial al Consiliului Concurenţei. Dacă învinuirile se vor adeveri, amenzile rezultate vor fi în cuantum de pînă la 10% din cifra de afaceri.


De învăţătoarea Ileana Dan mă leagă începutul profesiei - fiind amîndoi absolvenţi ai Liceului Pedagogic din Sighetu Marmaţiei care a dat Maramureşului şi ţării devotaţi oameni ai catedrei. Acolo unde am învăţat să creştem pruncii în spiritul luminii cunoaşterii, a rămas pentru fiecare dintre noi respectul pentru o instituţie nobilă.


Oferta job-urilor din judeţul nostru este în creştere mai mult decît spectaculoasă în aceas­tă săptămînă.  AJOFM contabilizează nu mai puţin de 349 de job-uri, cu şase în plus faţă de precedenta . Firesc, oferta pentru persoanele cu studii superioare este şi ea mai bunicică. Iată toate slujbele, grupate pe localităţi şi meserii.

Recomandă unui prieten

REPORTAJ

Reporterii Graiului la Certeze - Tărîmul…

Reporterii Graiului la Certeze - Tărîmul nunţilor tradiţionale

Într-una dintre cele mai îmbelşugate aşezări rurale din Ţara Oaşului şi, poate, din întregul ţinut românesc, Certeze, tinerii care îşi unesc destinele respectă cu meticulozitate rînduiala nun­ţii tradiţionale. Obiceiurile, datinile... Read more

Ultimele comentarii