Prima pagină

Editorial

Monstrul din Scotland

La revedere, Scoţia! Monstrul Nessie a ieşit din lacul Loch Ness şi a declanşat referendumul de astăzi pentru independenţa acestui stat din Regatul Unit. Ar trebui să fie Scoţia o ţară independentă? Da, dacă lumea (ONU) îi consideră pe scoţieni un popor cu drept la autodeterminare. Nu, dacă luăm în calcul principiul precauţiei şi riscul separatismului, logica spunîndu-ne că fărîmiţarea duce la slăbire. Citeşte mai departe...


În urma solicitării publice făcute de către deputatul PNL Mircea Dolha în numele producătorilor din Maramureş, ministrul Daniel Constantin a anunţat săptămâna trecută prelungirea termenului pentru reatestarea produselor tradiţionale.


Pentru a treia oară, prefectul Anton Rohian s-a întâlnit, ieri, cu primarii, cetăţenii şi cu cei care se ocupă de gestionarea vânatului în judeţul nostru: Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Asociaţia Judeţeană pentru Vânătoare şi Pescuit Sportiv, Direcţia Silvică şi alţi gestionari ai fondurilor de vânătoare.


Miercuri, 17 septembrie, în cadrul proiectului “ Voluntar Junior”, elevii Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu din Baia Mare au desfăşurat activitatea cu titlul “Pompierul român, simbol al curajului şi al spiritului de sacrificiu”. Activitatea a avut loc în curtea colegiului, având ca invitaţi cadre militare ale I.S.U. Maramureş.


Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş va continua şi în anul şcolar care tocmai a început, campania de prevenire a faptelor antisociale în instituţiile de învăţământ preuniversitar, intitulată „Stop violenţei în şcoli! Indiferenţa doare!”, parte a campaniei de informare, prevenire şi dialog social „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.


La sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, în calitate de partener, a prezentat rezultatele proiectului APP4INNO - Elaborarea şi promovarea de noi metode şi instrumente pentru consolidarea competitivităţii şi inovării în sectorul primar în sud-estul Europei.


„Pentru municipiul Baia Mare, investiţia în educaţie este una strategică” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
Corpul multifuncţional al Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai” a fost inaugurat în 17 septembrie, în prezenţa primarului Cătălin Cherecheş, a prefectului de Maramureş, Anton Rohian, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, alături de conducerea unităţii de învăţământ, dar şi foşti directori ai colegiului.


În vreme ce Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă faptul că interesul pentru învăţămîntul profesional a crescut considerabil în ţară, procentul de ocupare a locurilor din planul de şcolarizare al Maramureşului se situează cu mult sub media naţională.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 


În 25-29 august 2014, la Universitatea din Glasgow-Scoţia, a avut loc al 25-lea Congres Internaţional de Ştiinţe Onomastice, organizat de Societatea Internaţională de Ştiinţe Onomastice (ICOS). University of Glasgow (foto) a fost întemeiată în anul 1451, de când şi-a păstrat vestitul motto latin: Via, Veritas, Vita, pentru ca în prezent să fie în topul primelor 50 de universităţi din lume.


Oferta joburilor din judeţul nostru este în această săptămînă în mare creştere.  AJOFM contabilizează 324 locuri de muncă, aproape dublu faţă de precedenta. Dintre cei cu studii superioare se caută ingineri, economişti, jurişti şi absolvenţi de administraţie publică etc. Iată toate slujbele, grupate pe localităţi şi meserii.

EVENIMENT

Serbările comunei Copalnic Mănăştur

Serbările comunei Copalnic Mănăştur

O localitate sătească cu manifestări culturale ca la marile oraşe De 10 ani, comuna Copalnic Mănăştur îşi adună locuitorii, mai ceva ca în zi de târg, care aici este miercurea,... Read more

Recomandă unui prieten

REPORTAJ

Ziua Crucii de pe Muntele Ţibleş

Ziua Crucii de pe Muntele Ţibleş

De ani buni, Primăria şi Consiliul Local al comunei Groşii Ţibleşului organizează, pe final de august, manifestări care să aducă aminte că avem tradiţii şi obiceiuri minunate, care trebuie păstrate... Read more

Ultimele comentarii