Prima pagină

Editorial

Codex alimentarius

Oamenii cheltuie mai mulţi bani pentru medicamente decît pentru alimente şi nu pot fi convinşi că: alimentul natural este cel mai bun medicament, hrana curată protejează şi menţine sănătatea, alimentele cu deficit de micronutrienţi produc boli cronice de inimă, cancer, diabet, obezitate, osteoporoză. În aceste condiţii, ne îmbolnăvim de tineri şi calitatea vieţii noastre scade. Şi totuşi, statul întîrzie să introducă bunele practici privind producerea alimentelor, ceea ce ne nemulţumeşte. Citeşte mai departe...

Oferta job-urilor din judeţul nostru este în creştere mai mult decît spectaculoasă în această săptămînă.  AJOFM contabilizează nu mai puţin de 343 de job-uri. Firesc, oferta pentru persoanele cu studii superioare este şi ea mai bunicică. Iată toate slujbele, grupate pe localităţi şi meserii.

• şi alţii atenţionaţi pentru nerespectarea unor hotărîri judecătoreşti definitive şi irevocabile

Preşedintele UST Cartel ALFA Maramureş, Florin Hossu, ne anunţă că s-au depus plîngeri penale împotriva a trei primari care nu respectă deciziile judecătoreşti, definitive şi irevocabile, prin care asistenţii personali au obţinut plata drepturilor de concedii pe ultimii trei ani.


În perioada 15-20 iulie, Primăria, Consiliul Local Vişeu de Sus, Centrul Cultural-Social Vişeu de Sus şi Asociaţia “Vasile Tomoiagă”, în parteneriat cu Liga Studenţilor Români din Străinătate, Filiala Franţa, au organizat, în cadrul proiectului de cooperare Vişeu de Sus-Croissy sur Seine, o serie de evenimente a căror ecouri se aud atât în ţară, cât şi peste hotare. Acţiunile fac parte dintr-un demers de promovare a valorilor Vişeului de Sus şi ale Maramureşului, ce îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea imaginii României la nivel internaţional.


Vineri, 25 iulie, de la ora 17,30, în Muzeul Satului din Baia Mare va avea loc un eveniment cultural-artistic, menit să încununeze o săptămână de muncă a voluntarilor români şi spanioli. Evenimentul se intitulează „Ticăzim prin muzeu”, iar prin el se va sărbători încheierea activităţilor desfăşurate aici de voluntarii Asociaţiei ASSOC şi de cei 10 voluntari veniţi din Spania prin Asociaţia „Sacro Cuore”.  Prin această din urmă organizaţie au sosit în Baia Mare 33 de voluntari spanioli, cu vârste între 18 şi 40 de ani, dintre care 10 au lucrat în Muzeul Satului,

La mijlocul lunii iulie 2014, Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă, care a modificat Legea achiziţiilor publice. Unii văd această măsură ca o piedică în calea firmelor mici, care le-ar face imposibilă acţiunea de Contestare a licitaţiilor prin instituirea “garanţiei de bună conduită”. Credem că, în ultimii douăzeci de ani - şi în Maramureş, ca şi, în general, în ţară - rare au fost cazurile în care licitaţiile să nu fie trucate.

Un grup de studenţi germani şi austrieci au vizitat, vineri, 18 iulie, societatea Romaltyn Mining. Evenimentul a avut loc în cadrul unei Şcoli de vară organizate de Univestitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, ce se derulează pe parcursul a două săptămâni. În acest timp, studenţii au avut ocazia să viziteze mai multe amplasamente din Ungaria şi România, în special pe probleme legate de mediu, darşi de urbanism şi organizarea teritoriului, dezvoltare regională etc.

Ştiu că acest text nu va schimba nimic din durerea omului cum­pătat de a fi obligat să asiste, mai ales la televizor, la spectacolul lumii extrem de trecătoare. Mă refer la ce ni se prezintă pe micul ecran într-o repetiţie obositoare. De vreo o lună povestea fratelui preşedintelui ţării noastre, naş al ţiganilor din clanul Anghel, nu se mai sfîrşeşte. Cine are, Doamne, sistem nervos să reziste la asemenea agresiuni? Ştiu, o să-mi spuneţi, schimbă canalul! Bine, l-am schimbat dar am dat peste Dan Voiculescu, omul fără avere, enervat că trebuie să facă naveta între casă şi poliţie.

Cu prilejul Zilei Poliţiei de Frontieră Române (24 iulie), Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, cu sediul în Sighetu Marmaţiei, a organizat Cupa presei la tir pentru ziariştii acreditaţi. Au fost prezenţi aproape 20 de jurnalişti maramureşeni din presa scrisă şi audio-vizuală (majoritatea). Concursul a avut loc în fostul poligon militar de la Cornul Dealului (Sighet). Însoţiţi de purtătorul de cuvânt al inspectoratului, insp. Radu Lungu, concurenţii au fost instruiţi de insp. pr. Claudiu Roman şi felicitaţi la final de şeful inspectoratului, cms şef Liviu Bute şi adjuncţii săi, cms. Florin Coman şi cms. şef. Ioan Oniga.

Despre Certeze s-au scris multe lucruri frumoase şi şocante în acelaşi timp. Televiziuni din ţară au descins în Ţara Oaşului pentru a vedea, filma şi fotografia cele mai arătoase, frumoase, mari, dar şi unele de-a dreptul chicioase ori groteşti case. Cert este un lucru: oşanul se scoală la 4 dimineaţa şi se culcă la ora 24. Nu-l vede nimeni, nicăieri până duminica, la biserică. (IBM)

Recomandă unui prieten

REPORTAJ

Ziua în care inima Ardealului a bătut la…

Ziua în care inima Ardealului a bătut la Lucăceni

Duminică, 20 iulie 2014, de Sfîntul Ilie, satul Lucăceni, comuna Berveni, din judeţul Satu Mare, a fost în mare sărbătoare: a marcat împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea... Read more

Ultimele comentarii