Fântâna arteziană din sensul giratoriu de la Semilună a fost inaugurată

0
3131

Instalaţia de lumini şi jeturile colorate de apă oferă o nouă înfăţişare cartierelor situate în zona Gării din municipiul Baia Mare.

Fântâna arteziană situată în sensul giratoriu de la Semilună a fost inaugurată la sfârşitul săptămânii trecute. Odată finalizată, aceasta a devenit un punct de atracţie pentru băimăreni. Construcţia a fost terminată în decurs de opt săptămâni.
Arteziana este alcătuită dintr-un număr de 40 de jeturi, cel mai înalt având o înălţime de 10 metri. Priveliştea oferită de fântână este una deosebită, mai ales că jeturile de apă care o compun oferă trecătorilor 16.000 de combinaţii de culori. Programul de funcţionare a fântânii arteziene este între orele 06.00 şi 01.00.

poza (3)Cătălin Cherecheş, pri­marul municipiului Baia Mare:  ,,Este important în zonele de centru de cartier să îmbunătăţim aspectul zonelor verzi, aspectul zonelor pietonale pentru a putea să oferim băimărenilor un oraş frumos şi curat. Îmi aduc aminte, ca şi băimărean, cum era această zonă de intrare în oraş, care era şi o zonă reprezentativă pentru băimareni, acum câţiva ani. Era un sens giratoriu abandonat, unde era un stâlp de metal ruginit. Astăzi, avem flori, avem o amenajare frumoasă, o fântână arteziană şi am oferit acestei zone puţină lumină. În viitor, urmează să reabilităm podul de cale ferată în această zonă. Chiar dacă nu aparţine de Administraţia Publică Locală, vom găsi soluţia legală pentru a reabilita pasajul şi a elimina disconfortul estetic din zonele Motorului, Decebal şi Gării”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.