Moartea unui doctor de copii

0
665
Dr. Augustin Ilieş

O veste tristă a ajuns la urechile noastre, trecerea la poporul stelar a celui care a fost Dr. AUGUSTIN ILIEŞ, un excelent medic specializat în chirurgia pediatrică, născut în satul Poiana Botizii, comuna Băiuţ, cu studii liceale la Tg. Lăpuş, studii universitare la Iaşi, a lucrat o viaţă în municipiul Vaslui. Am fost prieten şi coleg de liceu cu el. Familia lui Augustin, mama sa, soţia şi copiii, fratele Florian cu familia, au sufletele pline de durere. Ca fiu de ţăran, Gusti, cum îl alintam noi, prietenii, a ştiut ce însemnă lucrul bine făcut, respectul pentru dreptate, onoare. A salvat cu mîinile sale mii de vieţi şi va rămîne în amintirea celor care l-au cunoscut un om gata oricînd să-şi ajute semenii, pregătit cu o vorbă bună şi încurajatoare pentru cei din jurul său. Gusti a fost de­semnat Cetăţean de Onoare al municipiului Vaslui în anul 2009. A fost şi consilier local. Sinuciderea medicului Ilieş i-a şocat pe toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat. Moartea neaşteptată a dr. Ilieş ne-a uluit. Spicuim din ziarul „Monitorul “ din Vaslui: “Doctorul care m-a salvat din nefericire a murit! Îmi spunea că sunt o pisicuţă miorlăită…, dar m-a făcut să nu îmi fie frică de o operaţie, m-a încurajat şi m-a ajutat în toate felurile şi, cu toate că eram atît de mică, datorită lui am devenit puternică. El şi asistenta mă întrebau de şcoală şi de prieteni. Cît am stat în spital, vreme de o lună, mi-au fost apropiaţi şi se comportau cu mine ca şi cum aş fi fost fiica lor. Dumnezeu să îl ierte “ (Oana).
„Mă doare îngrozitor, Vasluiul şi Maramureşul au pierdut un om de o valoare inestimabilă. Aceasta este „răsplata “ miilor de vieţi salvate, a miilor de ore de somn pierdute. Sper ca cei care i-au terfelit numele din pricina gestului său să mediteze îndelung. Ultima oară cînd am vorbit cu dumnealui a fost la mijlocul lunii februarie, cînd mi-a operat fiul, i-am văzut tris­teţea în priviri, i-am simţit dezamăgirea, dezgustul şi chiar mi-a vorbit de răutăţile oamenilor. Mi-a spus: “Mai am un an pînă la pensie, vreau să ies liniştit “. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace! “ (Aurora Luchian).
„Păcat, mare păcat! Un medic excepţional în pediatrie, cu o mare dragoste pentru copii. Nepotul meu a fost operat de el. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“ (Gabriela Creţu)
„A rupt din el să-l facă pe pacient întreg, dar ceea ce a rupt nu a mai reuşit să pună la loc. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“ (Radu Gheorghe)
„Drum bun printre îngeri, domnule doctor! Respect memoria acestui medic remarcabil.“ (Costel Măgureanu).
„Este îngrozitor cînd un om atît de respectat, special, are nevoie de cei din jur şi nu primeşte nimic, după ce el a dat totul! O tristeţe imensă.“ (Cristina Dănescu)
„Într-o societate bolnavă, toţi sîntem bolnavi. Depinde doar de moment sau conjunctură ca să clacăm. Dacă ne mai revenim, nu se mai ştie. Poate, zic, ar fi bine să ne tratăm cu … nesimţire. Dar oare putem? Nu este dat oricui să reziste, iar el a rezisat. L-am cunoscut ca un specialist desă­vîrşit, expert, dăruit pentru meseria de medic. Dumnezeu să-l ierte!“ (Mike şi Tony)
Trupul neînsufleţit al dr. Augustin Ilieş a fost depus la capela bisericii „Adormirea Maicii Domnului“. Fie-i binecuvîntată memoria şi somnul lin, odihnească-se în pace!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.