Pregătiri pentru noul an şcolar 2015-2016. S-au finalizat lucrări în şcolile lăpuşene

0
1061
Liceul Teoretic ”Petru Rareş” Târgu Lăpuş

În zilele de joi şi vineri 29-30 iulie 2015, am fost oaspeţi ai Liceelor „Grigore C. Moisil”, Teoretic „Petru Rareş”, am vizitat Şcoli Gimnaziale din zona Lăpuş, şcoli coordonatoare din comunele Cupşeni şi Vima Mică. Am costatat că peste tot s-a muncit.
La Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, director, prof. Mihai Burzo, dir. adj. Dorin Vaida, am purtat discuţii: „Încă în perioada de vacanţă a elevilor, am întreprins o serie de lucrări, absolut necesare. S-au finalizat lucrările la un nou gard împrejmuitor din betoane, ce a fost placat cu piatră specială adusă de la Cărbunar, care are o lungime de 87 m şi o înălţime de 2,10 m. De fapt în toată perioada vacanţei de vară a elevilor, împreună cu cei 12 muncitori de întreţinere ai noştri, am finalizat toate reparaţiile interioare, igienizările şi zugrăvelile în toate sălile de clasă, au fost schimbate pardoselile de la clasele de la etajul II. S-au montat pavele, se apropie de finalizare lucrările de reparaţii la un teren de sport din faţa sălii de sport. Cele mai necesare lucrări le-am efectuat la sala de sport, unde s-au executat reparaţii interioare, a fost montat un covor PVC omnisport, s-au efectuat reparaţii la vestiare, fete-băieţi. Concomitent, a fost schimbată întreaga tîmplărie. Apoi, au fost montate sistemele de supraveghere şi de protecţie în toate laboratoarele liceului, au fost reparate acoperişurile de la intrările elevilor în liceu, reţeaua de iluminat curtea, s-au realizat reparaţii capitale la grupurile sanitare etc.

Sala de sport de la “Grigore C Moisil”
Sala de sport de la “Grigore C Moisil”

Următoarea noastră descindere a fost la Liceul Teoretic „Petru Rareş”, unde interlocutoare a fost director, prof. Mariana Pop. Domnia sa ne-a spus, printre altele: „La noi, lucrările de pregătire pentru noul an şcolar 2015-2016 sînt, o parte finalizate, altele în curs de finalizare în aceste zile ce au mai rămas. Cu oamenii noştri s-au zugrăvit 20 de săli de clasă, din 27 existente pentru cei peste 800 de elevi, încît, la noi cursurile pot începe mîine, a fost reparat şi apoi vopsit mobilierul şcolar, au fost igienizate spaţiile auxiliare. Personalul didactic este compus din 47 de cadre didactice, toate calificate. Domeniile în care vor funcţiona clasele postliceale sînt: asistent medical generalist, (cursuri fără plată o singură grupă), analist programator cursuri cu taxe, administrator reţele de calculatoare, asistent de gestiune în alimentaţia publică şi turism. De fapt, acest liceu lăpuşean va avea o ofertă complexă, bazată pe calitate şi competitivitate pentru nivelurile gimnazial, liceal şi postliceal”.

Baza sportivă de la Libotin
Baza sportivă de la Libotin

La Şcoala Gimnazială din comuna Cupşeni, interlocutor ne-a fost prof. Nechita Băbuţ, director coordonator: „În noul an şcolar 2015-2016, vor veni copii şi elevi la 7 şcoli, în localităţile Cupşeni, Libotin, Ungureni şi Costeni. În toate aceste instituţii de învăţămînt lăpuşean a fost asigurat în procent de 100% material lemnos pentru centralele termice pe lemn. Mai multe săli de clasă au fost zugrăvite şi igienizate, dar această acţiune continuă. De asemenea, se află în stadii avansate de construcţie o nouă şi modernă grădiniţă în satul Libotin. Şi tot aici se finalizează o modernă bază sportivă. În aceste perimetre, clopoţelul poate suna pentru debutul în noul an şcolar 2015-2016.

Noul gard împrejmuitor de la Liceul T. „Grigore C. Moisil”
Noul gard împrejmuitor de la Liceul T. „Grigore C. Moisil”

• La Şcoala Gimnazială din comuna Vima Mică am stat de vorbă cu prof. Cornel Pop, directorul coordonator: „La noi au fost igienizate toate şcolile comunei. Pentru anul şcolar 2015-2016, ne implicăm nemijlocit ca Şcoala cu clasele I-IV din localitatea Aspra să fie complet reabilitată. Din localitatea Cahors-Franţa a sosit un grup care, mai întîi vor săpa şanţuri adînci pentru aducţiunea de apă potabilă pentru şcoală, se vor asigura materialele de construcţii pe care le vor cumpăra din Baia Mare cu banii lor, vor monta conducte, ţevi, apoi vor pune gresie şi faianţă. În munca lor, oaspeţii din Franţa vor fi sprijiniţi de către părinţii, bunicii şi neamurile elevilor acestei şcoli. Astfel de lucrări de pregătire a noului an şcolar 2015-2016 s-au efectuat şi la şcolile comunelor Coroieni, Băiuţ, Lăpuş, Suciu de Sus şi Groşii Ţibleşului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.