Ioan Liviu Tăut, trimis în judecată pentru luare de mită

0
1252

Fostul inspector şef al IPJ Maramureş şi inspector şef adjunct al IPJ Satu Mare, Ioan Liviu Tăut, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, de către Direcţia Naţio­nală Anticorupţie.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Ioan Liviu Tăut, inspector şef adjunct al IPJ Satu Mare, cu gradul profesional de chestor de poliţie, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvîrşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale). În acelaşi dosar, tot sub control judiciar, au fost trimişi în judecată Ioan Şaitoş (ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Satu Mare – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Tarr Atilla Csongor (administrator al unei societăţi comerciale).
„În perioada iunie – septembrie 2013, inculpatul Ioan Liviu Tăut a beneficiat de lucrări de reparaţii la un imobil deţinut de socrul său, în valoare de 17.405 lei. La data de 20 februarie 2014, inculpatul Ioan Liviu Tăut a pretins şi primit de la inculpatul Tarr Atilla Csongor, plata contravalorii unui autoturism second hand, precum şi cheltuielile ocazionate cu aducerea şi înmatricularea autoturismului în ţară, în valoare de aproximativ 1.000 de euro. La data de 12 mai 2014, inculpatul Tarr Atilla Csongor i-a plătit inculpatului Ioan Liviu Tăut contravaloarea unei consultaţii efectuate de acesta din urmă la o clinică din Ungaria. Cheltuielile de transport, ocazionate de deplasarea inculpatului Ioan Liviu Tăut, au fost suportate de inculpatul Tarr Atilla Csongor. În perioada septembrie 2013 – martie 2014, inculpatul Ioan Liviu Tăut a pretins şi primit de la inculpatul Tarr Atilla Csongor, plata contravalorii unor componente auto şi reparaţiile aferente efectuate la autoturismul său, precum şi medicamente de la farmacia deţinută de soţia inculpatului Tarr Atilla Csongor, fără a achita contravaloarea acestora”, se arată în comunicatul remis de către Direcţia Naţională Anticorupţie.
Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun mobil aparţinînd lui Ioan Liviu Tăut, pînă la concurenţa sumei de 17.405 lei şi asupra unui bun mobil aparţinînd lui Ioan Saitos, pînă la concurenta sumei de 5.883 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Oradea cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.
“Facem precizarea că aceasta etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrîngă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.