La biroul de relaţii cu publicul

0
333

• Cititorul nostru Emeric Varga din Baia Mare regretă că a fost desfiinţat restaurantul lacto-vegetarian din Centrul Vechi. Îşi aduce aminte ce bună mămăligă cu brînză mînca acolo! Spaţiul în care a funcţionat este gol, nefolosit, un investitor ar avea succes cu o afacere bazată pe servirea de produse lactate şi vegetariene, la regim. În zonă nu mai sînt restaurante de acest tip, ci doar pizzerii, cluburi şi terase unde se bea bere pînă dimineaţa. Sînt bune şi acelea, dar pe lîngă ele ar putea trăi şi un local lacto-vegetarian.

• Emeric Varga, economist de profesie, la pensie, ne scrie într-o scrisoare că România ar trebui să nu mai acorde „facilităţi la impozite”, să ia măsuri serioase contra evaziunii fiscale, să combată corupţia în acelaşi ritm, să ia împrumuturi în euro cu prudenţă, doar cînd este neapărată nevoie de ele, şi să administreze bugetele ţării cu mînă de fier. Doar în acest mod vom evita ca statul român să nu aibă probleme financiare precum Grecia.

• Eustaţiu Plop din Baia Mare, b-dul Decebal 11/44, ne-a adus la redacţie o scrisoare semnată de 12 vecini de bloc, prin care îşi arată nemulţumirea că în magazinul de la parterul blocului s-au făcut intervenţii neautorizate la structura de rezistenţă, ceea ce a dus la apariţia unor fisuri în pereţii de la apartamentele locatarilor. Cetăţenii au sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii, care a amendat unitatea pentru că a modificat şi recompartimentat spaţiul comercial, fără a deţine autorizaţie de construcţie. Locatarii nu sînt mulţumiţi nici acum, solicită cercetarea penală a administratorului magazinului şi plata de daune către proprietarii apartamentelor afectate. Îi sfătuim pe locatari să deschidă proces civil, în cursul căruia să fie făcută o expertiză judiciară.

Redactor de serviciu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.