4 persoane, atacate de urşi, au fost salvate de jandarmii montani

0
773

Miercuri, 2 septembrie, în jurul orei 13, jandarmii din cadrul Postului Montan Cavnic, aflaţi în timpul misiunii de patrulare pe traseele turistice din zona localităţii, au fost sesizaţi despre faptul că 4 persoane, aflate la cules de fructe de pădure, au fost atacate de doi urşi.
În foarte scurt timp, patru subofiţeri jandarmi s-au deplasat spre locul indicat, respectiv Valea Şuiorului intersecţie cu Valea Babei, la trei kilometri de localitatea Cavnic, unde prin folosirea semnalelor acustice de la autovehiculul din dotare, au reuşit să îndepărteze animalele, de locul unde se aflau cele patru femei.
După ce jandarmii montani au reuşit să liniştească persoanele care au fost atacate de cei doi urşi, le-au condus în localitatea Cavnic, dar nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Avînd în vedere situaţia creată, Jandarmeria Maramureş a informat reprezentanţii ITRSV Cluj şi pe cei ai Primăriei oraşului Cavnic cu privire la riscurile existente în zonă şi recomandă tuturor celor care doresc să parcurgă trasee turistice montane sau vizitează cabane de pe trasee să nu se abată de la traseu, să parcurgă itinerarul în grup, să producă zgomote, iar în cazul observării unor animale, să evite apropierea de acestea şi să-şi păstreze calmul. În situaţii deo­sebite, să solicite sprijin prin „112”, comunicînd locul unde se află, numărul de persoane, starea acestora şi situaţia creată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.