Focuri de armă, doi cetăţeni reţinuţi şi 12.000 pachete cu ţigări confiscate

0
402

Pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, politiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 11.870 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 107.500 lei. Doi cetăţeni, unul ucrainean şi altul român, care au încercat să fugă, au fost reţinuţi după ce au fost trase mai multe focuri de avertisment, iar acum sînt cercetati pentru săvîrşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Pe timpul acţiunii a fost identificat, pe un drum forestier, între localităţile Petrova şi Strâmtura, un autoturism de teren, marca Chrysler, despre care existau date că transporta ţigări. Drept urmare, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control maşina în cauză, însă conducătorul auto a ignorat semnalele continuîndu-şi deplasarea în mare viteză. Poliţiştii au trecut la urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, folosind, totodată, şi armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale.
La scurt timp, s-a reuşit blocarea autoturismului de teren şi reţinerea conducătorului auto, acesta fiind identificat ca fiind Ioan B., 24 de ani, domiciliat în judeţul Maramureş.
În urma controlului autoturismului, pe bancheta din spate şi în portbagaj, au fost descoperite 15 colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului, împreună cu maşina cu ţigări, la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 7.870 pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 70.000 lei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă, autoturismul folosit la transportul ţigărilor, în valoare de 500 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.