Alegeri în consiliile şcolare din licee

0
528

• · Maramureşul, pe primul loc în ţară la numărul de aplicaţii •

158 de liceeni din Maramureş şi-au depus dosarele de candidatură pentru funcţiile disponibile în consiliile şcolare din unităţile în care învaţă, situînd în premieră judeţul nostru pe primul loc în ţară la numărul de aplicaţii. Potrivit metodologiei, calendarul alegerilor a cuprins, în continuare, campania electorală, iar procesul de vot se va încheia în toate liceele în data de 13 octombrie (marţi), urmînd ca cei aleşi să poată aplica apoi pentru Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Maramureş.

„Pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, secretar sau director al unuia dintre departamentele consiliilor şcolare din unităţile în care învaţă, liceenii din judeţ, cu excepţia celor aflaţi în clasele terminale, adică cei din clasele IX-XI, şi-au putut depune dosarele de candidatură. În acest an, au fost înregistrate, pe platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), 158 de aplicaţii, număr care a plasat, în premieră, judeţul Maramureş pe locul I în ţară. Totodată, e primul an în care, în judeţul nostru, au aplicat pentru funcţiile din cadrul consiliilor şcolare peste 85 de elevi, fiind, de asemenea, o premieră şi pentru un judeţ din nord-vestul ţării. Potrivit datelor, există aplicaţii în aproape toate liceele din judeţ, cu excepţia a trei, în cadrul cărora se va organiza, cel mai probabil, în termen de 45 de zile, o sesiune electorală specială. Pe de altă parte, au fost depuse aplicaţii în toate liceele din Baia Mare”, explică Ovidiu Felecan, preşedintele CJE Maramureş şi al Consiliului Regional al Elevilor Nord-Vest. Astfel, din cele 158 de aplicaţii depuse de liceenii maramureşeni, 91 au fost înregistrate pentru liceele din Baia Mare, 11 pentru cele din Sighetu Marmaţiei, iar 10 – în Ulmeni.

Ovidiu Felecan
Ovidiu Felecan

Cîte şapte aplicaţii au fost depuse în Borşa şi Tîrgu Lăpuş, şase în Cavnic, cinci în Tăuţii Măgherăuş, cîte trei în Vişeu de Sus, Şomcuta Mare, Ocna Şugatag, Petrova, Baia Sprie, Seini şi cîte una în Ruscova, Sălsig şi Băiţa de sub Codru. „Este o reuşită pentru judeţul nostru şi reprezintă transpunerea implicării CJE Maramureş în respectarea procedurii legate de derularea alegerilor”, mai punctează Ovidiu Felecan care deţine, totodată, şi funcţia de vicepreşedinte al CNE. Potrivit calendarului alegerilor, după încheierea procesului de vot în toate unităţile de învăţămînt liceal din judeţ, cei aleşi în consiliile şcolare îşi vor putea depune candidaturile, pînă în 18 octombrie, pentru funcţiile din cadrul CJE Maramureş. Procesul de vot se va derula între 19 şi 21 octombrie, astfel că, pînă la finalul lunii, CJE Maramureş va bifa cea dintîi adunare generală a noului birou executiv. În continuare, liceenii din consiliile judeţene îşi vor putea depune aplicaţiile pentru consiliile regionale (între 27 noiembrie şi 5 decembrie), urmînd ca procesul de vot să aibă loc în intervalul 11-13 decembrie. Aplicaţiile pentru CNE se vor putea înregistra între 20 şi 31 decembrie, procesul electoral fiind planificat pentru perioada 1-7 februarie 2016.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.