Curs de perfecţionare. Salvamontişti maramureşeni în Alpii Austriei

0
380

Recent s-au întors în ţară cei trei salvamontişti români, plecaţi pentru 5 zile, în Alpii Austriei, la un curs de perfecţionare sub egida Bergrettung Austria (Salvamont Austria). Echipa a fost compusă din salvamontiştii Petre Vanţ şi Levente Szabo – ASM Baia Mare, sătmărenii fiind reprezentaţi de Costin Alex – Asociaţia Multisalva.
Tematica a cuprins deplasarea pe gheţar, salvarea din crevasă, parcurgerea traseelor de creastă, totul pus „cap la cap”, asigurînd reuşita ascensiunii, din ultima zi, a vîrfului Grosslockner – 3.798 m, pe ruta Studlgrat, o rută tehnică de alpinism, destinată celor avizaţi.
Salvamontiştii noştri au trecut testele preliminarii şi au fost incluşi pentru ascensiunea pe vîrf, pe ruta tehnică, doar 3 din 8 echipe urmînd traseul Studlgrat , celelalte abordînd ruta normală. Ascensiunea a început la ora 5.30, pentru ca la ora 10.30 să se atingă vîrful, cu obişnuitele fotografii din aceste momente.
Cursul a fost foarte util pentru însuşirea tehnicilor simple şi eficiente cu care lucrează omologii austrieci, disciplina şi interesul cursanţilor fiind la cel mai înalt nivel, chiar dacă aceştia sînt cu toţii voluntari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.