Credit pe loc, fără adeverinţă de venit

1
916

Începând din această toamnă, mai multe bănci au simplificat semnificativ procedura de acordare a unui credit, în baza încheierii unor protocoale de colaborare cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Băncile verifică la ANAF veniturile clienţilor care solicită un împrumut, astfel că nu mai este nevoie de adeverinţa de venit şi, implicit, timpul de răspuns la dosar este redus semnificativ.
Până acum, CEC Bank, ING Bank şi Banca Românească au anunţat astfel de oferte. Astfel, în baza informaţiilor obţinute de bănci de la ANAF, creditul de nevoi personale se poate obţine mai repede, într-o singură zi, atât de către clienţii existenţi, cât şi de către clienţii noi.
• ING Bank poate acorda creditul de nevoi personale într-o singură vizită la bancă, în medie 15 minute. Orice persoană fizică poate lua pe loc un credit de nevoi personale între 2.000 şi 90.000 de lei, pe o perioadă de maximum 5 ani, fără a mai fi nevoie să prezinte adeverinţă de salariu sau cupon de pensie.
Dobânda pentru creditul de nevoi personale este fixă şi se încadrează între 8,95% – valabilă la încasarea salariului într-un cont ING Bank şi 10,45% – dobânda standard. Pentru acordarea creditului, banca percepe două comisioane: comision de analiză a dosarului de credit, perceput doar în cazul acordării creditului (105 lei) şi comision de administrare, care se plăteşte o singură dată, în momentul acordării creditului (1% din valoarea sumei împrumutate).
Clienţii care doresc să refinanţeze un credit de nevoi personale pot beneficia, până la 30 noiembrie 2015, de oferta cu „zero” comision de analiză şi comision de administrare.
• Şi Banca Românească a anunţat încheierea unui protocol cu ANAF pentru simplificarea procedurii de acordare a creditului de nevoi personale, astfel că nu mai sînt necesare adeverinţa de venit şi cuponul de pensie, în cazul salariaţilor sau al pensionarilor care solicită acordarea unui credit. Verificarea se face doar cu acordul clienţilor, în baza unui acord de consultare a bazei de date de la ANAF.
Clienţii pot lua credite de nevoi personale, fără ipotecă, în valoare de minimum 1.000 de lei şi maximum 80.000 de lei, pe o perioadă de până la 5 ani, cu o dobândă de 8,92%.
• CEC Bank a lansat, de asemenea, o ofertă pentru creditele de nevoi personale, bazată pe un protocol cu Fiscul. Clienţii care optează pentru pachete de produse de creditare care includ şi carduri de credit pot beneficia de reducerea marjei de dobândă cu până la 0,5% şi de consultanţă gratuită în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.