Pentru vacanţa de iarnă, maramureşenii preferă centrele balneare şi staţiunile de schi

0
480

Centrele balneare din ţară, locaţiile cu apă termală din Ungaria şi staţiunile montane de schi din Austria rămîn destinaţiile preferate de maramureşeni pentru petrecerea concediului de iarnă, dar în acest an s-au vîndut ca pîinea caldă şi sejururile în Dubai, datorită zborului direct din Cluj-Napoca. Ofertele agenţiilor de turism sînt însă aproape epuizate, iar cei care doresc să-şi achiziţioneze un pachet avantajos pentru vacanţa de iarnă sînt sfătuiţi să se grăbească.

O primă opţiune ar mai putea fi concediul în Maramureş, pentru care preţurile pornesc de la 900 de lei de persoană. „Spre exemplu, de Revelion, un sejur de trei nopţi cu pensiune completă şi masă festivă la o pensiune costă 900 de lei de persoană, în vreme ce, la un hotel de trei stele, cu demipensiune şi masă festivă, pentru un sejur de patru nopţi se cere 1.080 de lei de persoană”, explică Daniela Grigorescu, director agenţie de turism.

Daniela Grigorescu, director agentie de turism
Daniela Grigorescu, director agenţie de turism

Pentru cei care doresc să evadeze din judeţ, există la îndemînă oferte din Staţiunea Băile Felix (Bihor). „În acest caz, patru nopţi de cazare la un hotel de patru stele, cu demipensiune, costă 1.500 de lei de persoană. La un hotel de trei stele, preţul pentru o persoană scade la 1.300 de lei, iar la două stele – la 955 de lei. În toate aceste hoteluri, cinele sînt cu tematici festive”, completează Daniela Grigorescu. Propuneri deosebit de avantajoase vin şi din ţara vecină, Ungaria, unde un sejur în sezonul de iarnă porneşte de la 180 de euro de persoană. „Preţul pentru trei nopţi de cazare cu demipensiune la un hotel de trei stele şi masă festivă de Revelion porneşte de la 180 de euro de persoană. Există, spre exemplu, următoarea ofertă la un hotel de trei stele din Gyula: trei nopţi de cazare cu demipensiune, cină festivă de Revelion şi muzică live, la 199 de euro de persoană”, arată Daniela Grigorescu adăugînd faptul că, pentru sezonul rece, sînt oferte şi din Bulgaria: patru nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu demipensiune  – 180 de euro de persoană. Pentru pasionaţii de schi, Italia şi Austria au rămas şi în acest an destinaţiile favorite. În cazul acestor preferinţe, costurile au sărit de 355 de euro de persoană. „Într-o staţiune de schi din Italia, preţul pentru şapte nopţi de cazare într-un hotel de două stele, cu mic dejun inclus, a pornit de la 355 de euro. Tot în această ţară, s-a putut opta pentru un sejur de şapte nopţi la un hotel de trei stele cu demipensiune, de la 421 de euro de persoană. În Austria, în schimb, preţurile au pornit de la 370 de euro pentru un sejur de şapte nopţi, fără masă”, punctează Daniela Grigorescu. De cealalată parte, cei care şi-au dorit ca, în vacanţa de iarnă, să-şi petreacă zilele libere în ţinuturi calde, Dubaiul a fost cea mai bună opţiune.

Sejururile în Dubai s-au vândut ca pâinea caldă
Sejururile în Dubai s-au vândut ca pâinea caldă

„În cazul Dubaiului, pentru care există zbor direct din Cluj-Napoca, un sejur de şapte nopţi la un hotel de trei stele, cu mic dejun, preţul a plecat de la 650 de euro de persoană, iar la un hotel de patru stele, cu demipensiune, preţurile au depăşit 730 de euro de persoană. Toate ofertele s-au epuizat însă rapid, un concediu în Dubai fiind deosebit de atractiv, datorită atît preţului şi duratei mici de zbor (cinci ore din Cluj-Napoca), cît şi temperaturilor ridicate (în jur de 30 de grade Celsius)”, subliniază Daniela Grigorescu. Tot pentru sezonul de iarnă, în ofertele agenţiilor se regăsesc destinaţii exotice precum Cipru (de la 296 de euro de persoană: cinci nopţi cu demipensiune, avion din Bucureşti inclus) ori insula Mauritius din Oceanul Indian (de la 2.400 de euro de persoană: şapte nopţi de cazare cu demipensiune şi avion inclus din Bucureşti), dar şi Laponia, o locaţie etnică şi culturală unică în Europa, cunoscută ca fiind „ţara lui Moş Crăciun” (de la 1.600 de euro de persoană – reducere de 500 de euro pentru copii: patru nopţi de cazare la hotel de patru stele, avion din Bucureşti, program inclus).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.