Pensionarii din învăţămînt, la bilanţ

0
412

Membrii Asociaţiei pensionarilor din învăţămînt din zona Lăpuş, coordonaţi de prof. Rozica Bott, s-au întrunit într-o ultimă şedinţă a anului 2015, care de fapt reprezintă şi prima întrunire a Asociaţiei din Tg. Lăpuş de sine stătătoare, pentru a face bilanţul anului care se va încheia, pentru a întocmi programul pentru 2016 şi pentru a-i sărbători pe cei doi colegi ce poartă numele de Nicolae, Nicu Cociş şi Nicolae Podea.
Raportul de activitate a evidenţiat activităţile desfăşurate în perioada 2011-2015, importantă fiind mai ales acordarea de consultanţă juridică pentru obţinerea unor drepturi băneşti, pentru o parte a membrilor Asociaţiei. Dacă la înfiinţare, în octombrie 2010, au fost 16 pensionari în Asociaţie, acum sînt 50 de membri, tocmai datorită activităţilor diverse de petrecere a timpului liber. Prof. Rozica Bott este profesoară de geografie şi aşa se explică multitudinea de excursii în ţară şi în străinătate organizate. Membrii Asociaţiei se întîlnesc periodic: aniversarea zilelor de naştere la Restaurantul „Hexalit” din Tg. Lăpuş, sărbătorirea zilelor de 8 Martie, 1 Octombrie, 6 Decembrie, discutarea unor probleme legate de proiecte sau dosare, primirea de noi membri, organizarea unor mese rotunde, completarea Albumului cu poze.
„Avem o bună colaborare cu agenţiile de turism din Baia Mare, astfel că în perioada 2010-2015 am organizat 13 excursii în ţară şi în străinătate. Pentru anul 2016, ne propunem: definitivarea unor dosare în instanţă, pentru obţinerea unor drepturi băneşti; întărirea colaborării cu Primăria şi Casa de cultură Tg. Lăpuş, în vederea demarării unor proiecte de parteneriat; organizarea cîtorva excursii în ţară şi în străinătare, în Serbia-Muntenegru-Croaţia-Bosnia-Herţegovina, Valea Oltului-Mănăstirea Cozia-Culoarul Rucăr-Bran-Castelul Bran-Braşov, Poiana Braşov-Depresiunea Giurgeu-Ciuc, Grecia (7 zile), în septembrie 2016.
Şi în 2016, vor fi organizate întîlnirile periodice ale membrilor, ne-a spus preşedinta Asociaţiei, d-na Rozica Bott.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.