Acţiune filantropică de amploare la Catedrala Episcopală din Baia Mare

0
739

Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a participat miercuri, 16 decembrie, la acţiunea filantropică organizată de Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” de pe lângă Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare. Cele peste 100 de femei din Asociaţie a cărei preşedintă este ing. Varvara Pop, iar coordonator Viorel Bud preot al Catedralei, au pregătit pachete cu alimentele necesare mesei sărbătoreşti din seara de Crăciun pentru 350 de familii nevoiaşe din Baia Mare. Pachete cu dulciuri şi prăjituri au pregătit „Mironosiţele Fe­mei” şi pentru 250 de copii ai acestor familii. Valoarea pachetului pentru o familie este de 80 de lei, iar pentru un copil de 30 de lei.
Înmânarea cadourilor a avut loc la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, locul în care se desfăşoară de 10 ani această activitate filantropică. La ac­ţiunea de înmânare a cadourilor au participat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, care sprijină de mai mulţi ani acţiunea, arhim. dr. Casian Filip, ecleziarhul Catedralei, pr. dr. Bogdan Gavra, consilier eparhial şi directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, voluntari ai asociaţiei.
După Te Deum, a urmat un scurt concert de colinde, susţinut de Corul Şcolii „Lucian Blaga” din Baia Mare, dirijat de prof. Mădălina Medan, grupul de colindători ai CSCEI Baia Mare, Lorena Şut, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Artă din Baia Mare, Grupul de colindători al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi de pe lân­gă Catedrala Episcopală (ATOCEM), dirijat de diacon Ionuţ Pleş, şi copiii asistaţi zilnic de Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei”.
Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” acordă zilnic asistenţă socială pentru 15 copii şi 20 de bătrâni, iar numărul celor care sunt asistaţi lunar se ridică la 85.
Ceea ce s-a făcut azi este un semn simplu, dar foarte grăitor, a spus Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, iar primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, şi-a afirmat dorinţa ca Primăria să asiste lunar, pe viitor, un număr cât mai mare de oameni nevoiaşi.
Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” a luat fiinţă în urmă cu 10 ani, din iniţiativa PS Părinte Justin Sigheteanul, fiind una dintre asociaţiile reprezentative din cadrul Episcopiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.